Minilex - Lakipuhelin

Kuulutus konkurssin alkamisesta


>> Lakipuhelin neuvoo vuosien kokemuksella - Soita 0600 12 450 >>

Tuomioistuimen on huolehdittava siitä, että konkurssin alkamisesta julkaistaan kuulutus, kun se päättää asettaa velallisen konkurssiin. Kuulutus tulee julkaista heti konkurssin alkamisen jälkeen. Konkurssilaissa on vielä tarkemmin säädetty siitä, että kuulutus on julkaistava virallisessa lehdessä viivytyksettä. Näin ollen tuomioistuimen tulisi toimittaa kuulutus viralliseen lehteen heti samana päivänä, kun se on päättänyt konkurssiin asettamisesta.

Tuomioistuin voi, mikäli se katsoo tarpeelliseksi, määrätä lisäksi, että pesänhoitaja julkaisee tämän kuulutuksen yhdessä tai useammassa päivälehdessä. Tuomioistuin voi myös määrätä pesänhoitajaa huolehtimaan kuulutuksen julkaisemisesta sopivalla tavalla ulkomailla, jos siihen on erityistä aihetta. Tähän voi olla aihetta esimerkiksi siinä tapauksessa, että konkurssipesään kuuluvaa omaisuutta sijaitsee jossakin toisessa valtiossa.

Velallisen konkurssiin asettamisesta julkaistavassa kuulutuksessa on ilmoitettava, että konkurssivalvonnasta tullaan ilmoittamaan erikseen. Konkurssivalvonnasta ei tarvitse tietenkään ilmoittaa, jos valvonnan toimittaminen on tarpeetonta esimerkiksi konkurssipesän varojen vähäisyyden vuoksi.

Soittamalla lakipuhelimeen saatat säästää helposti jopa tuhansia euroja.

 

Selaa lakitietoa