Autan perustamaan kahvilaa pienellä budjetilla. Tori.fi:ssä oli ilmoitus missä myytiin tuoleja 40kpl ja hinta 50e. Kysyin säpöllä missäpäin ovat ja kuvia. Sain yhden huonosta kulmasta otetun kuvan mutta myyjä sanoi että olivat hyvässä kunnossa. Varmistin olivathan kaikki tuolit hintaan 50e. Myyjä sanoi että 40kpl tuolia hintaan 50e/kpl mutta en väsyneenä kiireessä huomannut tuota kpl mainintaa vaan jäin siihen luuloon että kaikki yhteensä 50e. sovimme noudosta seuraavaksi päiväksi ja toinen työntekijämme meni hakemaan, paikan päällä selvisikin että ne ovat 50e/kpl mikä oli meille shokki eikä meillä ole sellaisia rahoja. Halusimme peruuttaa kaupan, maksoimme 50e vaivasta ottaa tuolit esille, onko tällainen sopimus silti sitova? Myyjä on ulkomaalainen ja vihainen ja vaatii meitä ostamaan.

2 vastausta


Minilex

2 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

Tehty tarjous ja tarjoukseen annettu vastaus sitovat lähtökohtaisesti oikeussuhteen osapuolia. Oikeustoimilain mukaan jos tahdonilmaisu, esimerkiksi siis antamasi vastaus, on erehdyksen johdosta saanut toisen sisällyksen kuin on tarkoitettu, ei tahdonilmaisu sellaisena sido sinua jos myyjä tiesi tai hänen oli pitänyt tietää erehdyksestä. Mikäli esimerkiksi alkuperäisessä Tori-ilmoituksessa on ainoastaan maininta "40kpl tuoleja 50e" muttei "kpl"-mainintaa, voitaisiin tällaisen erehdyksen olettaa tapahtuneen. Mikäli kuitenkin sekä alkuperäisessä ilmoituksessa että uudessa viestissä on molemmissa selkeästi mainittu myös tuo "50 e/kpl", voitaisiin vastaus katsoa sitovaksi. Mikäli tuolit tällaisessa tilanteessa ovat arvoltaan selvästi pyydettyä hintaa alhaisempia, voidaan erehdyksen katsoa tapahtuneen taikka hintaa voidaan viime kädessä sovitella.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Minilex

2 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Lisätietona vielä edelliseen viestiin: Kaupan sitovuus ei kuitenkaan lähtökohtaisesti tarkoita että sinua voitaisiin pakottaa tuota kokonaishintaa maksamaan, vaan sinulle syntyy tietty korvausvelvollisuus myyjää kohtaan. Korvausvelvollisuus kattaa myyjälle ilmoittelusta, kohteeseen tutustumisesta ja muista tarpeellisista kustannuksista aiheutuneet kohtuulliset kustannukset. Tapauksesta voitaisiin olettaa ettei kaupan perumisesta ole aiheutunut myyjälle vähäistä suurempia kustannuksia, eli enimmilläänkin vähäiset korvaukset tuhansien eurojen tuolikaupan sijaan tuskin on huono vaihtoehto.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Lakipalvelut jopa 40 % edullisemmin - nopeasti ja luotettavasti »