Ostimme puolison kanssa uudemman auton maaliskuussa. Minun omistama auto annettiin vaihdossa ja puoliso maksoi loppusumman. Uusi auto rekisteröitiin minun nimiini (omistaja). Jos meille nyt tulee avioero, niin kummalle auto jää? Jos minulle, joudunko maksamaan puolisolle autosta tai jos hänelle niin joutuuko hän korvaamaan minulle jotain minun vaihdossa annetusta autosta? Meillä on avioehto, joka suojaa omaisuuden ennen avioliittoa ja sen aikana hankitun.

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei

Kun avioeroa koskeva asia on vireillä tai avioliitto jo purkautunut, on toimitettava omaisuuden ositus jos toinen puolisoista sitä vaatii. Tilanteessa, jossa puolisoilla ei ole kummallaan avio-oikeutta toistensa omaisuuteen, suoritetaan omaisuuden osituksen sijaan omaisuuden erottelu. Aviopuolisolla on oikeus vallita hänellä avioliiton purkautuessa ollutta omaisuutta osituksen toimittamiseen saakka, niinkuin avioliitto yhä jatkuisi.

Jos puolisoiden omaisuutta eroteltaessa ei käy jonkin esineen suhteen ilmi kumman puolison omaisuuteen se kuuluu tai onko kyseinen omaisuus yhteistä omaisuutta, katsotaan puolisoiden saaneen sen yhtäläisin oikeuksin. Jos puolisoilla on yhteistä omaisuutta, on omaisuus jaettava omaisuuden erottelussa, jos puoliso niin vaatii.

Tilanteessa, jossa toimitetaan omaisuuden erottelu, voidaan sitä sovitella mikäli se muutoin johtaisi kohtuuttomaan lopputulokseen taikka siihen, että toinen puoliso saisi perusteetonta taloudellista etua.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »