Hei,

Tilanne on vähintäänkin naurettava, mutta minulla on erään henkilön omaisuutta. Ei mitään arvokasta, mutta silti paljon tunnearvoa sisältävä tavara. Koska olemme riidoissa pysyvästi en aio lähettää tavaraa hänelle postissa ihan periaate syistä niin loukkaavaa puhetta ja käytöstä olen saanut kestää.

Hän ei myöskään halua tavaraa minun luota hakea, mutta minä olisin valmis tavaran hänen luo toimittamaan, mutta se ei käy hänelle. Miten tälläisissä tilanteissa tulee menetellä? Nyt tavara on minun luona. Tilanne on ollut täysin tulehtunut jo pitkään. Eikä tule muuttumaan kuin pahempaan suuntaan.

Kumpikin odottaa anteeksipyyntöä toiselta eikä ole valmis tulemaan vastaan. Syyllistynkö itse rikokseen kun en aio tehdä asialle mitään?

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Rikoslaissa on säädetty rangaistavaksi se, jos toinen luvattomasti ottaa haltuunsa, siirtää tai piilottaa toisen hallinnassa olevaa irtainta omaisuutta. Mikäli siis henkilö, jonka omaisuutta sinulla on hallussasi, on jättänyt omaisuutensa sinun luoksesi itse eikä suostu sitä hakemaan takaisin, ei tämä täytä rikostunnusmerkistöä. Mikäli taas olet itse ottanut toisen omaisuutta haltuusi tämän tietämättä tai vastoin tämän tahtoa, saatat olla syyllistynyt hallinnan loukkaukseen, josta rangaistus on sakkoa tai vankeutta enintään kolme kuukautta. Hallinnan loukkauksena ei kuitenkaan pidetä tekoa, josta on aiheutunut ainoastaan vähäinen haitta.

Joka anastaa toisen hallusta irtainta omaisuutta, on tuomittava varkaudesta sakkoon tai vankeuteen enintään yhdeksi vuodeksi kuudeksi kuukaudeksi. Tilannetta tulee siis arvioida sen kautta, miten toisen omaisuus on sinun haltuusi päätynyt.

Jos siis omaisuus on sinun hallussasi siksi, että toinen henkilö on sen sinulle jättänyt ja sitä takaisin pyytäessään olet sen valmis luovuttamaan, ei tekosi täytä rikoksen tunnusmerkistöä.Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »