Ostin auton 8500e avopuolisoni sai käyttää auto sillä edellytyksellä(suullinen sopimus) että maksaa vakuutukset itse auto siis meni hänen nimiin...Ero tuli lupasi antaa auto takaisin. auto jäi hänelle onko mitään keinoa saada auto takaisin ?

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei

Avoliiton päättyessä puolisolla on oikeus vaatia toimitettavaksi omaisuuden erottelu. Omaisuuden erottelussa kumpikin avopuoliso pitää oman omaisuutensa ja mahdolliset yhteisomistussuhteet puretaan vaadittaessa.

Mikäli erottelua toimitettaessa ei ole mahdollista saada selville avopuolisoiden välisestä sopimuksesta tai muuten kumman omaisuuteen jokin tietty esine kuuluu tai onko se yhteistä omaisuutta, avopuolisoiden katsotaan saaneen yhteisesti yhtäläisin oikeuksin.

Avopuolisolla on oikeus saada hyvitystä tilanteessa, jossa hän on omalla omaisuudellaan auttanut toista puolisoa säilyttämään tai kartuttamaan omaa omaisuuttaan, siten että yhteistalouden purkaminen pelkkien omistussuhteiden perusteella johtaisi toisen puolison perusteettomaan etuun toisen puolison kustannuksella. Yhteistalouden hyväksi katsotaan mm. varojen sijoitus toisen avopuolison omistamaan omaisuuteen, eli tässä tapauksessa kyseiseen autoon. Jos omaisuuden erottelua ei ole toimitettu, tulee hyvitystä vaatia kolmen vuoden kuluessa siitä kun avopuolisot muuttivat pysyvästi erilleen.

Suullinen sopimus on pätevä ja sitova sopimusten sitovuuden periaatteen mukaisesti, mutta on suositeltavaa tehdä sopimukset kirjallisesti mahdollisten erimielisyystilanteiden varalta.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »