Hei! Kysyn veljeni puolesta. Hän vei jo pari vuotta sitten autonsa yksityiseen korjaamoon korjattavaksi. Maksettava summa oli 2700€ ja veljeni joka on (invaliditeetin takia) eläkkeellä jo ei pystynyt sitä tuloillaan maksamaan.Auto jäi sinne. Nyt pari vuotta myöhemmin firma ei ole antanut veljeni hakea auton sisältä papereita että auton saisi "seisomaan". Autosta veljeni on joutunut maksamaan veroa jo melkein kaksi vuotta ja ei tuloillaan sitä kykyne edes lyhentämään. Ja myös tämän kaksi vuotta firma on säilyttänyt autoa vain läheisen teboilin pihalla joka ei ole heidän. Ja sen takia siihen nyt oli myös murtauduttu ja automaatti lasit sivuilta ja etulasi rikottu. Auto ei varmana ole enää edes ajokunnossa koska ollut jo kaksi vuotta ulkona sään armoilla. Voiko tässä jo vaatia jotain?

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei!

Auto on veljellesi kuuluvaa omaisuutta, vaikka se onkin ollut huollossa pitkän ajan. Toisaalta tilannetta hankaloittaa se, ettei veljenne ole pystynyt maksamaan huoltoyhtiön maksua, minkä vuoksi huoltoyhtiölle on saattanut syntyä oikeus pitää autoa ”panttinaan”.

Huoltoyhtiö on myös säilyttänyt autoa huolimattomasti, minkä vuoksi autolle on aiheutunut vahinkoa. Tämä ei ole hyväksyttävää edes siitä syystä, ettei veljenne ole pystynyt maksamaan huoltoyhtiön laskuja. Mahdollinen vahingonkorvaus huoltoyhtiön puolesta voisi tulla tästä syystä kyseeseen.

Tapauksessanne on monia epävarmuustekijöitä, jotka vaikuttavat siihen, kuinka asiaa tulisi arvioida ja millainen olisi asian lopullinen ratkaisu. Tämän vuoksi kannattaa ottaa yhteyttä lakimiehiimme, jotka osaavat tarkemmin selvittää tapauksessa parhaan menettelytavan.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Lakipalvelut jopa 40 % edullisemmin - nopeasti ja luotettavasti »