Kun lemmikin sijoitussopimus päättyy, voiko lemmikin luovuttaja vaatia erillistä kauppasopimusta, vaikka sijoitussopimus itsessään toteaa omistajussuhteen siirtämisen kun ehdot täyttyvät?

Entä voiko lemmikin myyjä velvoittaa kauppasopimuksen lisäehdoissa ostajaa tarjoamaan lemmikkiä takaisin myyjän ostettavaksi tai kieltää kasvatuskäytön muista kuin terveydellisistä ja jalostuksellisista syistä?

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei,

Kiitos viestistäsi.

Lähtökohtaisesti lemmikin sijoitussopimukset ovat sellaisia, että ne johtavat omistuksen siirtymiseen alkuperäisen sopimuksen mukaisesti, eikä erillistä kauppasopimusta tarvitse tehdä. En tiedä millainen teidän välinen sopimus on yksityiskohdiltaan, mutta näin on asian laita esimerkiksi Kennelliiton sopimuspohjissa, joita yleisesti käytetään koiran sijoitussopimuksissa.

Tällöin sinua ei voida velvoittaa tekemään erillistä kauppasopimusta tai vaatia allekirjoittamaan uusia velvoitteita. Tähän johtaa myös sopimusvapauden periaate, jonka mukaan jokaisen oman harkinnan alla on, millaiseen sopimukseen haluaa sitoutua ja sopimuksista voidaan aina neuvotella sopijapuolten kesken. Lähtökohtaisesti sijoitussopimuksessa on kuitenkin yksityiskohtaisesti sovittu omistajuuden siirtymisestä, eikä uutta sopimusta tarvita.


Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »