Ostimme kiinteistön noin vuosi sitten, sovimme myyjien kanssa suullisesti että saavat jouluun 2015 hakea tavaroitaan talosta. Mitään eivät ole hakeneet ja nytbilmoitimme että tavarat lähtee kaatopaikalle. Nyt he uhkaavat oikeustoimilla jos hävitämme heidän tavaroita. Olemmeko muka velvollisia säilömään heidän tavaroita vaikka ikuisesti.

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei!

Suullinen sopimus on yhtä pätevä kuin kirjallinenkin sopimus. Sopimus olisi tosin aina kannattavampaa tehdä kirjallisesti, koska tällöin sopimuksen ehdot on helpompi näyttää toteen. Sopimus voi raueta siinä tapauksessa, että se on tehty määräaikaiseksi ja tämä määräaika päättyy. Koska olette sopineet, että tavarat tulee hakea jouluun 2015 mennessä, voidaan sopimuksen katsoa päättyvän tähän ajankohtaan, jolloin ette ole velvollisia säilyttämään myyjän tavaroita. Sopimus raukeaa myös siinä tapauksessa, että toinen osapuolista ei täytä sopimuksessa sovittuja velvollisuuksiaan kehotuksista huolimatta. Näin ollen koska myyjä ei ole täyttänyt velvollisuuttaan hakea tavaroitaan määrättyyn ajankohtaan mennessä, on sopimus rauennut.

Suullisen sopimuksen ehtoja on kuitenkin hankala näyttää esimerkiksi oikeudessa toteen, joten paras ratkaisu olisi päästä myyjän kanssa uuteen sopimukseen tavaroiden noutamisesta ja tehdä sopimuksesta kirjallinen asiakirja.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Lakipalvelut jopa 40 % edullisemmin - nopeasti ja luotettavasti »