Minilex - Lakipuhelin

Irtaimen omaisuuden säilytys naapurin verkkokellarissa.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Tilanne: Säilytin irtotavaraa naapurini verkkokellarissa oman lukkoni takana. Verkkokellarin olin ottanut käyttöön hallituksen jäsenen luvalla, en omistajan luvalla. Omistaja on antanut valtuudet vuokralaiselleen tyhjentää oman verkkokellarinsa sisällön (minun tavarat, omistajan verkkokellarissa). Osa tavaroista on kadonnut ja osan olen saanut takaisin. Oma lukkoni on siis murrettu (omistajan verkkokellarista) ja tavarani viety.
A)Voinko tehdä asiasta rikosilmoituksen ja hakemuksen vakuutusyhtiölle anastetusta tavarasta? (en tiedä kuka tavarat on anastanut, joku henkilö/omistaja/vuokralainen)
B)Voiko omistaja vaatia jälkikäteen käytöstä maksua, kun olen ilman lupaa verkkokellarissa tavaroitani säilyttänyt?

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei!

Verkkokellari on omistajansa omaisuutta, joka kuuluu hänelle ja jonka käytöstä vain hänellä on oikeus päättää. Vain verkkokellarin omistajan luvalla voi toinen henkilö säilyttää tavaroitaan tällaisessa verkkokellarissa, joka ei kuulu hänelle. Lähtökohtaisesti edes hallituksen jäsenellä ei ole valtaa antaa lupaa ulkopuoliselle säilyttää tavaroitaan toisen henkilön varastotilassa.

Tilanne on hankala, sillä naapurin verkkokellari on otettu käyttöön ilman hänen antamaansa lupaa. Tämän vuoksi varaston omistajalla on ollut lupa ryhtyä asianmukaisiin toimenpiteisiin kellarinsa tyhjentämiseksi. Tapa, jolla omistaja on ryhtynyt verkkokellarin tyhjentämiseen, on kuitenkin kyseenalainen.

Rikosilmoituksen tekeminen lienee mahdollista, toki asiaa hankaloittaa se, että kysyjä on itsekin syyllistynyt toisen omaisuuden luvattomaan käyttämiseen. Myös verkkokellarin oikealla omistajalla on luultavasti oikeus vaatia korvausta omaisuutensa luvattomasta käyttämisestä.

Asiassa kannattaa ottaa yhteys lakimiehiimme, jotka osaavat avustaa asian eteenpäin viemisessä.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »