Minilex - Lakipuhelin

Hei minulla tuli avioero ja vaimoni omisti 40% osakepääomasta hänelle on hankittu oy. n varoilla auto ym.paljon antiikki huonekaluja ym tavaraa nyt on vaara että hän alkaa kadottaminen omaisuutta ja tai ei luovuta tavaraa jotka on hankittu osakeyhtiön var

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Osakeyhtiön omaisuus minulle tuli ero tarvitsen nopeasti juristin hoitamaan konkurssipesää

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei

Mikäli avioehtosopimusta ei ole tehty, lain mukaan on kummallakin puolisolla avio-oikeus toistensa omaisuuteen tietyin laissa määritellyin poikkeuksin. Sen nojalla saavat omaisuuden osituksessa kumpikin puoliso puolet puolisoiden omaisuuden säästöstä. Kun avioeroa koskeva asia on vireillä tai avioliitto purkautunut, omaisuuden ositus on toimitettava, jos puoliso sitä vaatii.

Puolison tulee hoitaa omaisuutta, johon toisella on oikeus, niin ettei se aiheettomasti vähene toisen puolison vahingoksi. Puolisolla on omaisuus vallittavanaan avioliiton purkautumisesta huolimatta, kunnes ositus on toimitettu. Jos puoliso loukkaa toisen puolison etua avioeron vireille tulon jälkeen, mutta kuitenkin ennen ositusta, esimerkiksi hukkaamalla tai lahjoittamalla omaisuutta, ei tällä ole merkitystä osituslaskelman kannalta, koska sovellettavaksi tulee nk. restituutioperiaate. Tämän periaatteen mukaan kadonnut omaisuus huomioidaan osituslaskelmassa samoin kuin se olisi vielä tallessa.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »