Hei vuosi sitten tilasin vesilaine lautoja(sub lauta) 2klp. kuljetuksessa toinen oli vaurioitunut otimme kuvat ja saimme rikkeytyneen tilalle uuden jolloin meille jäi 3klp lautoja kaksi ehjää yksi rikkinäinen. Firma josta tilasimme laudat lupasi että heidän kauttaan tulee eri firma hakemaan sen rikkinäisen laudan pois kun kerkeävät. Vuosi kulunut eikä ketää käynyt edes kyselemässä. Säilytys vie tilaa. Koska kyseinen lauta kuuluu meille ja voimme luopua siitä että ei ketää voi enää vaatia sitä tai korvauksia? Laudan arvo ehjänä 700e

1 vastaus


Minilex

Minilex Oy

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

Tapauksessasi sinulla on ollut velvollisuus huolehtia rikkinäisestä SUP-laudasta kohtuullisin toimenpitein ja olet tehnytkin niin. On selvää, että SUP-laudat sinulle toimittanut firma (myyjä) on viivytellyt kohtuuttomasti palautettavaksi tarkoitetun tavaran hallintaan ottamisessa, joten sinulla on oikeus määrätä laudasta tarpeelliseksi katsomallasi tavalla. Muista kuitenkin ilmoittaa myyjälle ennen kuin ryhdyt mihinkään luopumistoimenpiteisiin. Jos myyjä ei reagoi ilmoitukseesi, hän ei voi vaatia myöhemmin korvauksia laudasta. Selvyyden vuoksi on vielä mainittava, että rikki oleva lauta kuuluu silti edelleen myyjälle eikä sinulle. Tässä vastauksessa mainitut säännöt ovat kauppalaissa.

Lähtökohtaisesti hakematta jätetty esine pitäisi myydä ja myynnistä saadut rahat tulisi tilittää myyjälle (myyjä vastaisi kuitenkin myös myynnistä aiheutuneista kustannuksista, kuten myynti-ilmoituksista). Tapauksessasi kyseessä on kuitenkin vaurioitunut SUP-lauta, jonka myymisen aiheuttamat kustannukset olisivat luultavasti suuremmat kuin siitä saatavissa oleva kauppahinta. Tällaisessa tilanteessa kauppalaki sallii sinun määrätä laudasta muulla tavalla kuin myymällä se, kunhan vain muistat ilmoittaa myyjälle suunnitelmastasi etukäteen. Nähdäkseni kyseeseen voi tilanteessasi tulla esimerkiksi esineen hävittäminen. Voit tietenkin yrittää myös laudan myymistä, mutta myynnistä saadut vähätkin rahat kuuluvat tällöin laudat sinulle alun perin myyneelle firmalle.

Lisätietoa tässä vastauksessa mainituista tai sivutuista oikeudellisista aiheista saat tutustumalla www.minilex.fi-sivustolla oleviin artikkeleihin. Jos jokin asia jäi askarruttamaan, voit myös soittaa lakipuhelimeemme, jolloin pystymme selventämään tarkemmin juuri Sinun tapauksesi kannalta relevantteja sääntöjä.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »