Minilex - Lakipuhelin

Valtakirja kiinteistökaupassa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Ostaja tai myyjä voi valtuuttaa kiinteistökaupassa toisen henkilön tekemään tarpeelliset toimenpiteet puolestaan. Valtuuttaja tulee sidotuksi asiamiehen tekemiin oikeustoimiin, mikäli asiamies on toiminut valtuutuksensa rajoissa. Nämä rajat on hyvä määritellä tarkasti valtuutuksessa, ellei tarkoituksena ole antaa kaikki toimenpiteet kattavaa yleistä valtuutusta.

Kiinteistökaupoissa valtakirjan tulee olla kirjallinen. Valtakirjassa tulee mainita asiamies, eli se henkilö joka on valtuutettu tekemään kiinteistökauppaan liittyvät toimenpiteet ostajan tai myyjän puolesta. Tämän lisäksi valtakirjasta tulee ilmetä myytävä kiinteistö ja ne toimenpiteet, joita asiamies on oikeutettu tekemään päämiehensä puolesta. Valtakirjassa usein valtuutetaan asiamies joko myymään tai ostamaan kiinteistö, allekirjoittamaan kauppakirjat sekä huolehtimaan kauppahinnan maksamisesta tai vastaavasti kuittaamaan kauppahinnan vastaanotetuksi. Myyjän tai ostajan tulee allekirjoittaa valtakirja.  

Kun kiinteistökauppa tehdään sähköisen asiointijärjestelmän avulla, asiamies voi toimia valtuuttajan puolesta sähköisen valtakirjan avulla. Muutoin sähköisen valtakirjan tulee täyttää samat vaatimukset, kun tavallisen valtakirjan. 

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Lisää tietoa kiinteistönkaupasta ja siihen liittyvästä valtuuttamisesta antaa Minilexin lakimiehet.

Mikäli olet epävarma asiakirjan soveltumisesta lakiasiaasi tai haluat saada tarkempaa neuvoa asiakirjaan liittyen, niin pyydämme kääntymään lakimieheen puoleen soittamalla lakipuhelimeen 0600 12 450. Voit myös pyytää lakimiestä laatimaan asiakirjasi tai sopimuksesi valmiiksi alusta loppuun.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa