Varausmaksun merkitys asuntokaupassa

Minilex - Lakia minihintaan


Näin se toimii:


1. Onko sinulla lakiongelmia? Varmista asiasi lakimieheltä.

Lakipuhelin neuvoo vuosien kokemuksella - Soita 0600 12 450

Puhelun hinta vain 2,95 €/min + ppm.

2. Sopimukset, asiakirjat ja muut lakiasiat alk. vain 99 € / h *)

Juristipalvelu - Jätä tarjouspyyntö sähköpostitse info (at) minilex.com


*) Perustuntiveloitusta sovelletaan tavanomaisiin lakiasioihin lukuunottamatta kiireellisiä asioita, oikeudenkäyntejä sekä tavanomaista vaativampia toimeksiantoja.


Minilex tuo lakipalvelut kaikkien saataville. Tarjoamme ilmaisia ja hyvin edullisia lakipalveluita tavallisille suomalaisille ja pk-yrityksille. Toimimme yhteistyössä paikallisten lakimiesten kanssa. Julkaisemme lähiaikoina taas uuden, ilmaisen lakipalvelun täällä Minilex.fi:ssä.

t. Minilex-tiimi

Lakia minihintaan!>> Etsitkö vastausta lakiongelmaasi? >>


Kun henkilö varaa asunnon niitä ennakkomarkkinoitaessa ja maksaa varauksensa vakuudeksi myyjälle sovitun rahasumman, kutsutaan tätä rahasummaa varausmaksuksi. Asuntokaupan perussäännöt varausmaksusta ovat yksinkertaiset. Jos varaus johtaa kaupan tekemiseen, on varausmaksu laskettava osaksi lopullista kauppahintaa. Varausmaksu tai sen osa ei siten saa olla luonteeltaan korvaus varauksen vastaanottamisesta tai sen pitämisestä voimassa.

Mikäli kauppa jää tekemättä, on varausmaksu palautettava kokonaisuudessaan takaisin varauksen tekijälle. Kaupan syntymättä jäämisen syy ei vaikuta varausmaksun palauttamisvelvollisuuteen. Varausmaksu on siten palautettava, vaikka kauppa olisikin jäänyt syntymättä varauksen tekijän puolella olevasta syystä. Jos kauppa puolestaan jää syntymättä myyjän puolella olevasta syystä, ei varauksen tekijäkään saa varausmaksun suuruista hyvitystä osakseen.

>> Varmista asiasi lakimieheltä - Soita 0600 12 450 >>Lakia minihintaan alk. vain 99 € / h *)

Sopimukset, asiakirjat ja muut lakiasiat minihintaan.
Miksi maksaisit enemmän?

Juristipalvelu - Tee tarjouspyyntö sähköpostitse info (at) minilex.com


*) Perustuntiveloitusta sovelletaan tavanomaisiin lakiasioihin lukuunottamatta kiireellisiä asioita, oikeudenkäyntejä sekä tavanomaista vaativampia toimeksiantoja.


>> Täältä saat vastauksen lakiasiaasi - lue lisää >>