Minilex - Lakipuhelin

Toimeksiantosopimus kiinteistökaupassa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kiinteistön kaupan voi ostajan puolesta tehdä myös edustaja. Mikäli edustaja tekee kaupan omissa nimissään, mutta päämiehen lukuun, on kysymyksessä niin kutsuttu toimeksiantosopimus. Toimeksiantosopimus on suositeltavaa tehdä kirjallisesti.

Toimeksiantosopimuksen seurauksena kiinteistön omistajana näyttäisi sivullisen näkökulmasta olevan edustaja. Siten edustajan tulee luovuttaa kiinteistö päämiehelleen, jotta kauppa olisi myös sivullisiin nähden sitova. Toimeksiantosopimus velvoittaa edustajaa siirtämään kiinteistön omistusoikeuden päämiehelleen.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Toimeksiantosopimusta käytetään esimerkiksi silloin, kun oikea ostaja haluaa pysyä salassa julkisuudelta. Joskus oikean ostajan valitettavana pyrkimyksenä on myös verolainsäädännön kiertäminen mainitunlaisen menettelyn avulla.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa