Minilex - Lakipuhelin

Tarjouksen sitovuus kiinteistökaupassa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kiinteistökaupan tarjouksesta tulee sitova, kun toinen osapuoli on hyväksynyt tarjouksen. Tarjouksesta vetäytyminen ei kuitenkaan voi johtaa siihen, että toinen osapuoli voisi tehokkaasti pakottaa tarjoajan tekemään tarjouksen mukaisen kiinteistönkaupan. Tarjouksesta vetäytyminen aiheuttaa kuitenkin seuraamuksia. Tarjouksesta vetäytymisen seuraukset riippuvat siitä, onko kiinteistönkaupasta tehty esisopimus vai ei. Joka tapauksessa tarjouksesta vetäytyminen aiheuttaa korvausvelvollisuuden. Kiinteistökaupan hyväksytyn tarjouksen peruminen johtaa siihen, että vetäytyjä joutuu korvaamaan toiselle osapuolelle sille aiheutuneet todelliset kulut taikka sopimussakon.

Tarjouksen perunut osapuoli ei ole velvollinen maksamaan toiselle osapuolelle aiheutuneita välillisiä menetyksiä. Lähtökohtaisesti kiinteistökaupan perumisen seuraukset rajautuvat välittömiin kustannuksiin, joita toiselle osapuolelle kaupan valmistelemisesta on aiheutunut. Tällaisia välittömiä kustannuksia ovat ilmoittelusta, kiinteistöön tutustumisesta ja muista kaupantekoon liittyvistä tarpeellisista toimista aiheutuneet kohtuulliset kustannukset. Myös annettu käsiraha on palautettava siltä osin kuin se ylittää edellä mainitut kustannukset.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Esisopimuksessa voidaan sopia, että toisen osapuolen myöhemmin esisopimuksen tekemisen jälkeen vetäytyessä kaupasta, hänelle muodostuu velvollisuus maksaa sopimussakkoa toiselle osapuolelle. Esisopimuksen solmimisen yhteydessä ostaja voi asettaa käsirahan kaupan tekemisen vakuudeksi, jolloin ostaja menettää käsirahan myyjälle vetäytyessään kaupasta.

Mikäli sinulla on lisäkysymyksiä liittyen tarjouksen sitovuuteen kiinteistökaupassa, ota yhteyttä lakimiehiimme.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa