Minilex - Lakipuhelin

Purkavat ja lykkäävät ehdot ovat kiinteistökaupassa mahdollisia

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kiinteistön kauppakirjassa on mahdollista sopia, että kauppa saadaan purkaa jollakin muulla kuin laissa tarkoitetulla perusteella. Siinä voidaan myös sopia, että myyjä pidättää omistusoikeuden kiinteistöön, kunnes kauppahinta on maksettu tai muu ehto on toteutunut.

Kyseisiä määräyksiä kutsutaan purkaviksi ja lykkääviksi ehdoiksi. Mainitut ehdot eivät kuitenkaan ole sitovia, jos niitä ei ole otettu kauppakirjaan. Ehdot eivät myöskään ole voimassa siltä osin kuin ne on sovittu olemaan voimassa viittä vuotta pidemmän ajan kaupantekopäivästä. Jollei kyseisen ehdon voimassaoloaikaa ole merkitty kauppakirjaan, se on voimassa viisi vuotta.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Sen sopijapuolen, joka haluaa vedota ehtoon, on esitettävä vaatimuksensa tuomioistuimessa. Kanne kiinteistön palauttamisesta myyjälle tulee näin panna vireille kolmen kuukauden kuluessa ehdon voimassaolon päättymisestä. Muutoin kiinteistön omistusoikeus siirtyy lopullisesti ostajalle.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa