Minilex - Lakipuhelin

Potilasvahinko: Infektiovahinko

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Infektiovahingolla tarkoitetaan potilaalle aiheutunutta henkilövahinkoa, jonka taustalla on todennäköisesti terveyden- tai sairaanhoidon yhteydessä alkanut infektio. Korvausta infektiovahingosta maksetaan vain kun kyseessä on mikrobiperäinen tulehdus. Terveyden- ja sairaanhoitoon liittyy aina luonnostaan infektioiden riski, joten mikä tahansa tavanomainen infektio ei tule korvattavaksi, vaan infektion tulee olla poikkeuksellinen.

Mikäli hoidon tai tutkimuksen yhteydessä ilmennyt infektio arvioidaan siedettäväksi, potilas ei ole oikeutettu korvaukseen. Siedettävyyden arvioinnissa otetaan huomioon infektion ennakoitavuus, aiheutuneen vahingon vakavuus, sairauden tai vamman laatu ja vaikeusaste, sekä potilaan muu terveydentila. Tavanomaisten ja pinnallisten infektioiden johdosta ei milloinkaan makseta korvausta.

Yleisesti ottaen infektio katsotaan siedettäväksi sitä todennäköisemmin, mitä suurempi infektion riski on ja mitä vakavamman sairauden tai vamman hoidossa infektio on aiheutunut. Tällaisissa tilanteissa toimenpiteisiin on yleensä ryhdyttävä infektion vaarasta huolimattakin, ja potilaan hoito infektioita aiheuttamatta saattaa olla käytännössä mahdotonta.

- Lakipuhelin neuvoo joka päivä klo 6 - 24 -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa