Minilex - Lakipuhelin

Potilasvahinko: Potilasvakuutuskeskus

» Lakipuhelin neuvoo kokemuksella - Soita 0600 12 450 »

Suomessa potilasvakuutustoimintaa harjoittavien vakuutusyhtiöiden on kuuluttava jäsenenä Potilasvakuutuskeskukseen. Potilasvakuutuskeskus myöntää vakuutuksia jäsenyhtiöidensä lukuun. Keskuksella on myös informaation tuottamiseen liittyviä tehtäviä: se tekee erilaisia tutkimuksia ja laskelmia sekä tuottaa tilastoja potilasturvallisuuden edistämiseksi. Keskus myös ohjastaa jäsenvakuutusyhtiöitä vakuutustoimintaan liittyen.

Yksittäiset vakuutusyhtiöt eivät käsittele potilasvakuutuksiin kohdistuvia korvausvaatimuksia, vaan Potilasvakuutuskeskus hoitaa yksinoikeudella potilasvahinkolain mukaisen korvaustoiminnan. Keskus vastaa vahingonkorvauksesta silloinkin, kun potilasvahingon aiheuttaja on laiminlyönyt vakuutuksen ottamisen, mutta tällaisessa tilanteessa vahingonaiheuttajan on otettava vakuutus ja keskus perii korotetun vakuutusmaksun laininlyönnin ajalta.

Potilasvakuutuskeskuksen toiminta on valtion ohjauksen varassa siten, että Sosiaali- ja terveysministeriö vahvistaa Potilasvakuutuskeskuksen toimintaa koskevat säännöt. Potilasvakuutuskeskuksen korvaus- ja vakuuttamistoiminnan valvojana on Finanssivalvonta-niminen viranomainen.


- Lakipuhelin neuvoo joka päivä klo 6 - 24 -


Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »