Minilex - Lakipuhelin

Potilas- ja lääkevahinkovakuutuksesta maksettavat korvauslajit

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Potilasvahinkovakuutuksesta ja lääkevahinkovakuutuksesta maksettavat korvauslajit ja korvauksen suuruus määritetään vahingonkorvausoikeuden säännösten ja periaatteiden mukaisesti.

Korvausta potilasvahingon perusteella voi saada sairaanhoitokuluista, muista potilasvahingoista aiheutuneista tarpeellisista kuluista, kivusta ja särystä, pysyvästä kosmeettisesta ja toiminnallisesta haitasta, ansionmenetyksestä, hautauskuluista sekä elatuksen menetyksestä. Potilasvahingon perusteella ei kuitenkaan voi saada korvausta vain vähäisestä vahingosta.

Jos vahingonkärsijälle myönnetään korvausta samasta haitasta myös muun lain perusteella, tällainen korvaus yleensä vähennetään potilasvahinkolain perusteella määräytyvästä korvauksesta. Tällä estetään se, että vahingonkärsijä saisi korvausta samasta vahingosta perusteettomasti useaan kertaan.

Lääkevahinkovakuutuksen perusteella korvataan henkilövahinkoja, jotka aiheutuvat lääkkeen käytöstä lääkinnälliseen tarkoitukseen. Korvausta ei siis makseta, jos vahingon taustalla on lääkkeen väärinkäyttö. Korvattavia vahinkoja ovat esimerkiksi lääkkeestä aiheutuneet ruumiilliset sairaudet ja vammat, sekä niihin rinnastettavat vakavat psyykkiset sairaudet. Se, että lääke ei toimi toivotulla tavalla, ei ole korvattavaa lääkevahinkoa. Toki henkilölle voi aiheutua vahinkoa siitä, että hän käyttää lääkettä turhaan ilman parantumisen merkkejä, mutta tällaiset vahingot korvataan muuten kuin lääkevahinkona. On myös huomioitava, että normaalit sivuvaikutukset eivät oikeuta korvauksen saamiseen.

- Lakipuhelin neuvoo joka päivä klo 6 - 24 -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa