Minilex - Lakipuhelin

Potilasvahingon yhteydessä sattunut esine- ja varallisuusvahinko

» Lakipuhelin neuvoo kokemuksella - Soita 0600 12 450 »

Potilasvakuutuksesta ja lääkevakuutuksesta korvataan ainoastaan potilasvahingosta tai lääkkeiden käytöstä aiheutunut henkilövahinko. Henkilövahinkoja ovat erilaiset henkilöön kohdistuvat haitat, kuten sairaudet, vammat ja kipu. Korvausta esinevahingosta ja puhtaasta varallisuusvahingosta voi sen sijaan saada vahingonkorvausoikeuden yleisten säännösten perusteella.

Esinevahinko voi ilmetä esimerkiksi potilaan vaatteiden repeytymisenä tai omaisuuden katoamisena. Puhdas varallisuusvahinko tarkoittaa, ettei vahingolla ole mitään yhteyttä henkilö- tai esinevahinkoihin, vaan se on puhtaasti taloudellista vahinkoa. Puhdas varallisuusvahinko voi terveyden- ja sairaanhoidon yhteydessä tarkoittaa muun muassa virheellisestä lääkärintodistuksesta aiheutuvaa tietyn sosiaalietuuden saamatta jäämistä.

Terveyden- ja sairaanhoitotoiminnan yhteydessä ilmeneviin esine- ja varallisuusvahinkoihin sovelletaan kaikkia vahingonkorvauslain yleisiä säännöksiä ja periaatteita. Siten esimerkiksi korvausmäärä voidaan alentaa jos sen suorittaminen olisi vahingonaiheuttajalle kohtuutonta, ja puhtaan varallisuusvahingon korvaaminen edellyttää erityisen painavia perusteita.


- Lakipuhelin neuvoo joka päivä klo 6 - 24 -


Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »