- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -
Suomen paras lakipuhelin! Kiitos tästä palvelusta.
Kiinnityksen voi vahvistaa määräalaan samoin kuin kokonaiseen kiinteistöönkin. Määräalalla tarkoitetaan kiinteistön, yleensä tilan tai tontin, rajoiltaan määriteltyä osaa, jota ei vielä ole lohkomistoimituksella erotettu omaksi kiinteistökseen. Kiinnitykellä tarkoitetaan kiinteän omaisuuden käyttämistä velan vakuutena. Kun määräala lohkomalla muodostetaan omaksi kiinteistökseen, on määräalan uuden omistajan intressissä varmistaa, että määräalasta muodostettava uusi kiinteistö vapautuu emäkiinteistöön vahvistetuista kiinnityksistä.
Emäkiinteistöstä määralaa lohkomalla erotettaessa, voi se vapautua emäkiinteistöön vahvistetuista kiinnityksistä kiinnityksen haltijan suostumuksella, mutta myös ilman sitä. Emäkiinteistöllä tarkoitetaan alkuperäistä kiinteistöä, josta määräalaa ei olla vielä erotettu itsenäiseksi kiinteistökseen. Mikäli emäkiinteistön jäljelle jäävä osa lohkomisen jälkeen riittää selvästi vastaamaan kaikista emäkiinteistöön kohdistetuista panttisaatavista, ei kiinnitysten haltijan suostumusta tarvita määräalan vapauttamiseksi emäkiinteistöön kohdistuvista kiinnityksistä. Jos kyseinen ehto täyttyy, on määräala vapautettava kaikista emäkiinteistöön vahvistetuista kiinnityksistä.
Määräalan vapauttamiseksi kiinnityksistä, on kiinnitysten haltijan suostumus saatava tilanteessa, jossa emäkiinteistöstä jäljelle jäävä osa ei määräalan erottamisen jälkeen riitäkään vastaamaan kaikista siihen kohdistetuista panttisaatavista. Määräalan ostajan onkin hyvä olla tietoinen emäkiinteistöön kohdistuvista kiinnityksistä ja siitä, ovatko edellytykset määräalan vapauttamiseksi kyseisistä kiinnityksistä olemassa. Kiinnitystä ei määräalan osalta voida kuolettaa ennen kuin määräalan saanto on kirjattu lainhuuto- ja kiinnitysrekisteriin eli sille on haettu lainhuuto.
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.
Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.
Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:
Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.