Minilex - Lakipuhelin

Määräalan vapauttaminen kiinnityksistä

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kiinnityksen voi vahvistaa määräalaan samoin kuin kokonaiseen kiinteistöönkin. Määräalalla tarkoitetaan kiinteistön, yleensä tilan tai tontin, rajoiltaan määriteltyä osaa, jota ei vielä ole lohkomistoimituksella erotettu omaksi kiinteistökseen. Kiinnitykellä tarkoitetaan kiinteän omaisuuden käyttämistä velan vakuutena. Kun määräala lohkomalla muodostetaan omaksi kiinteistökseen, on määräalan uuden omistajan intressissä varmistaa, että määräalasta muodostettava uusi kiinteistö vapautuu emäkiinteistöön vahvistetuista kiinnityksistä. 

Emäkiinteistöstä määralaa lohkomalla erotettaessa, voi se vapautua emäkiinteistöön vahvistetuista kiinnityksistä kiinnityksen haltijan suostumuksella, mutta myös ilman sitä. Emäkiinteistöllä tarkoitetaan alkuperäistä kiinteistöä, josta määräalaa ei olla vielä erotettu itsenäiseksi kiinteistökseen. Mikäli emäkiinteistön jäljelle jäävä osa lohkomisen jälkeen riittää selvästi vastaamaan kaikista emäkiinteistöön kohdistetuista panttisaatavista, ei kiinnitysten haltijan suostumusta tarvita määräalan vapauttamiseksi emäkiinteistöön kohdistuvista kiinnityksistä. Jos kyseinen ehto täyttyy, on määräala vapautettava kaikista emäkiinteistöön vahvistetuista kiinnityksistä.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Määräalan vapauttamiseksi kiinnityksistä, on kiinnitysten haltijan suostumus saatava tilanteessa, jossa emäkiinteistöstä jäljelle jäävä osa ei määräalan erottamisen jälkeen riitäkään vastaamaan kaikista siihen kohdistetuista panttisaatavista. Määräalan ostajan onkin hyvä olla tietoinen emäkiinteistöön kohdistuvista kiinnityksistä ja siitä, ovatko edellytykset määräalan vapauttamiseksi kyseisistä kiinnityksistä olemassa. Kiinnitystä ei määräalan osalta voida kuolettaa ennen kuin määräalan saanto on kirjattu lainhuuto- ja kiinnitysrekisteriin eli sille on haettu lainhuuto.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa