Minilex - Lakipuhelin

Määräalan lohkominen tontiksi

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kiinteistön määräalasta voidaan lohkomalla muodostaa uusi kiinteistö. Kiinteistön määräalan luovutuksensaaja on velvollinen hakemaan määräalan saannolleen lainhuutoa, ja lainhuudon hakeminen ja saaminen on edellytyksenä määräalan lohkomiselle omaksi kiinteistökseen.  Lainhuutoa eli määräalan omistusoikeuden kirjaamista tulee hakea kuuden kuukauden kuluessa kauppakirjan tai muun saannon perusteena olevan luovutuskirjan tekemisestä.

Kun kirjaamisviranomainen on merkinnyt lainhuudon lainhuuto- ja kiinnitysrekisteriin, lohkomistoimitus tulee automaattisesti vireille. Kun määräalan lohkominen on toimitettu, tiedot määräalan omistusoikeudesta siirretään viran puolesta muodostettua lohkotonttia tai –tilaa koskeviksi lainhuutotiedoiksi.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Kaupunkien asemakaava-alueilla sijaitsevien kiinteistöjen määräalojen lohkomistoimituksesta vastaavat tavallisesti kunnat. Tällöin lohkomistoimitus tulee vireille, kun kunnan kiinteistörekisteriviranomainen saa ilmoituksen määräalan lainhuudosta kirjaamisviranomaiselta.

Lohkomiseen liittyvät asiat käsitellään toimituskokouksessa, jossa ovat paikalla asianosaiset ja mahdollisesti myös naapurikiinteistöjen omistajat, jos määräalan rajoissa on epäselvyyksiä tai on tarpeellista sopia esimerkiksi teiden käytöstä. Poissaolo kokouksesta ei yleensä kuitenkaan ole esteenä toimituksen tekemiselle.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa