Minilex - Lakipuhelin

Määräalan lohkominen tontiksi

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kiinteistön määräalasta voidaan lohkomalla muodostaa uusi kiinteistö. Kiinteistön määräalan luovutuksensaaja on velvollinen hakemaan määräalan saannolleen lainhuutoa, ja lainhuudon hakeminen ja saaminen on edellytyksenä määräalan lohkomiselle omaksi kiinteistökseen.  Lainhuutoa eli määräalan omistusoikeuden kirjaamista tulee hakea kuuden kuukauden kuluessa kauppakirjan tai muun saannon perusteena olevan luovutuskirjan tekemisestä.

Kun kirjaamisviranomainen on merkinnyt lainhuudon lainhuuto- ja kiinnitysrekisteriin, lohkomistoimitus tulee automaattisesti vireille. Kun määräalan lohkominen on toimitettu, tiedot määräalan omistusoikeudesta siirretään viran puolesta muodostettua lohkotonttia tai –tilaa koskeviksi lainhuutotiedoiksi.

Kaupunkien asemakaava-alueilla sijaitsevien kiinteistöjen määräalojen lohkomistoimituksesta vastaavat tavallisesti kunnat. Tällöin lohkomistoimitus tulee vireille, kun kunnan kiinteistörekisteriviranomainen saa ilmoituksen määräalan lainhuudosta kirjaamisviranomaiselta.

Lohkomiseen liittyvät asiat käsitellään toimituskokouksessa, jossa ovat paikalla asianosaiset ja mahdollisesti myös naapurikiinteistöjen omistajat, jos määräalan rajoissa on epäselvyyksiä tai on tarpeellista sopia esimerkiksi teiden käytöstä. Poissaolo kokouksesta ei yleensä kuitenkaan ole esteenä toimituksen tekemiselle.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]