Minilex - Lakipuhelin

Määräala vakuutena

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Määräalaa, samoin kuin kokonaista kiinteistöä, on mahdollista käyttää velan vakuutena. Määräalalla tarkoitetaan kiinteistön osaa, joka on rajoiltaan määritelty, mutta jota ei olla vielä lohkomistoimituksella muodostettu itsenäiseksi kiinteistöksi. Määräalan käyttö vakuutena edellyttää määräalan kiinnittämistä. Kiinnityksellä tarkoitetaan määräalaan kohdistuvan kiinnityksen merkitsemistä lainhuuto- ja kiinnitysrekisteriin, tämän jälkeen määräala toimii velan tai muun saamisen vakuutena. Kiinnityksestä saadaan todistukseksi panttikirja, joka luovutetaan kiinnityksen haltijalle.

Kiinnityksen vahvistaminen määräalaan ei ole kiinnityksen haltijan näkökulmasta täysin riskitöntä. Määräala muodostaa itsenäisen kiinteistönsä vasta lohkomistoimituksen jälkeen ja yksittäistapauksessa on mahdollista ettei lohkomista voidakaan toimittaa. Esteenä voi olla asemakaavan laatimisen tai toteuttamisen vaikeutuminen lohkomisen seurauksena. Määräalaa koskevaa panttikirjaa vastaanottaessaan on tulevan kiinnityksen haltijan arvioitava omalla riskillään pantin hyvyys. Vaikka lohkominen estyisikin, jää sitä edeltävä lainhuuto sekä mahdollinen kiinnitys voimaan, mutta tällä seikalla on mahdollisesti merkitystä pantin arvoon.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]