Minilex - Lakipuhelin

Luovutusvoitto kiinteistön myynnistä

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kiinteistön myynnistä syntyy luovutusvoittoa, kun kiinteistö myydään voitolla. Luovutusvoittoa voi syntyä, mikäli kiinteistö myydään suuremmalla hinnalla kuin sen verotuksessa poistamaton hankintameno ja myynnistä aiheutuneet kustannukset laskettuna yhteen. Luovutusvoitosta maksetaan pääomatuloveroa.

Kiinteistön hankintameno tarkoittaa kiinteistön hankintahinta. Ostetun kiinteistön hankintameno on kiinteistöstä maksettu kauppahinta. Vastaavasti perintönä tai lahjana saadun kiinteistön hankintamenona pidetään sen perintö- tai lahjaverotuksessa vahvistettu arvo. Siinä tapauksessa, että lahjansaaja luovuttaa saamansa kiinteistön ennen kuin lahjoituksesta on kulunut yksi vuosi, katsotaan kiinteistön hankintamenoksi edellisen omistajan eli lahjoittajan hankintameno.

Luovutusvoitto lasketaan vähentämällä luovutushinnasta kiinteistön todellinen hankintameno tai hankintameno-olettama. Hankintamenoon luetaan esim. perusparannusmenot myyjän omistusajalta. Perusparannusmenot ovat menoja, joilla on nostettu kiinteistön arvoa. Mahdolliset myyntikulut, kuten esimerkiksi kiinteistönvälittäjän palkkio, ovat myös vähennyskelpoisia menoja luovutusvoittoverotusta laskettaessa.

Todellisen hankintamenon sijaan voidaan käyttää ns. hankintameno-olettama, mikäli tämä johtaisi edullisempaan lopputulokseen verovelvolliselle. Hankintameno-olettama voi olla joko 20 % tai 40 %. Hankintameno-olettama on 20 % jos kiinteistö on omistettu alle 10 vuotta. Jos kiinteistö on omistettu yli 10 vuotta, hakintameno-olettama on 40 %.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]