Minilex - Lakipuhelin

Kuolinpesän kiinteistön myynti

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kuolinpesän kiinteistö voidaan myydä ennen perinnönjakoa. Näin voidaan toimia eri syistä.

Kiinteistön myyminen voi joskus olla välttämätön perillisten perintöverojen suorittamiseksi. Kiinteistön myynti voi myös helpottaa perinnönjakoa huomattavasti esimerkiksi tilanteessa, jossa on monta perillistä. Kiinteistön jakaminen usealle perinnönsaajalle voi nimittäin olla hankalaa käytännön syistä.

Kuolinpesä on ennen perinnönjakoa kaikkien kuolinpesän osakkaiden yhteisomistuksessa. Tämä tarkoittaa sitä, että kaikki pesän osakkaat on oltava yksimielisiä kiinteistön myynnistä. Kiinteistön myymiseen tarvitaan myös lesken suostumus, mikäli ositusta ei ole vielä toimitettu tai leskellä on elinikäinen asumisoikeus kiinteistöön.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Kuolinpesä on kiinteistön myyjänä samassa asemassa kuin kuka tahansa myyjä. Niinpä kiinteistön myynnissä on noudatettava yleisiä kiinteistön kaupan muotovaatimuksia. Kaikki kuolinpesän osakkaat tulee allekirjoittaa kauppakirja. Käytännön syistä ja myynnin helpottamiseksi voidaan myös valtuuttaa yksi osakas huolehtimaan mm. kauppakirjan allekirjoittamisesta kaikkien puolesta.

Jos yksikin osakas vastustaa myyntiä, kauppaa ei voida tehdä ilman tuomioistuimen lupaa.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa