Minilex - Lakipuhelin

Kiinteistöveron maksaminen kiinteistön kaupassa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kiinteistöverolaki lähtee siitä, että kiinteistön kaupassa kiinteistön uuden omistajan tulee maksaa kiinteistöveroa siltä osin, joka siitä on maksamatta siltä vuodelta, jona kiinteistö luovutetaan. Myyjä ja ostaja voivat sopia kiinteistön kaupassa, miten verovastuu jaetaan heidän välillään myyntivuonna. Jos kauppa tehdään alkuvuodesta, on järkevintä sopia kauppaehdoissa kiinteistöveron maksusta niin, että ostaja vastaa siitä kokonaan siltä vuodelta. Myyjän ja ostajan välinen sopimus kiinteistöveron maksamisesta ei kuitenkaan sido verottajaa, eikä muuta vastuuta verosta.

Kiinteistövero maksetaan tavallisesti syyskuussa, joten jos kauppa tapahtuu syyskuun jälkeen, on tavallisinta, että myyjä vastaa veron maksusta sen verovuoden osalta. Ostajan on hyvä varmistua siitä, että myyjä maksaa kiinteistöveron niin, että hän jättää osan kauppahinnasta maksamatta siihen saakka, kunnes myyjä on maksanut kiinteistöveron. Myyjältä on myös tarpeen varmistaa veron maksaminen ja pyytää tältä selvitys kiinteistöveron maksamisesta. Jo ennen kiinteistön kauppaa on järkevää selvittää kiinteistöveron määrä. Jollei tarkkaa tietoa verosta ole saatavissa, on hyvä selvittää aikaisemman verovuoden tiedot ja tarkastettava verovuoden veroprosentti.

Kiinteistöverosta säätää kiinteistöverolaki, ja sen mukaan kiinteistöstä on verovelvollinen se, joka omistaa kiinteistön tai jolla on omistajan veroinen hallintaoikeus kiinteistöön verovuoden alussa. Se, jolla on pysyvä hallintaoikeus kiinteistöön, katsotaan omistajan veroiseksi haltijaksi. Kiinteistövero maksetaan kiinteistön sijaintikunnalle.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]