Minilex - Lakipuhelin

Kiinteistön omistajan oikeudet

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kiinteistön omistajalla on täysi oikeus määrätä omistamastaan kiinteistöstä ja hänellä on lähtökohtaisesti täysi hallinta omistamaansa kiinteistöön. Sekä kiinteistön omistusoikeus, että sen hallintaoikeus on omistajalla.

Omistajalla ja vain omistajalla, on siten myös oikeus luovuttaa kiinteistönsä eteenpäin eli esimerkiksi myydä tai lahjoittaa se. Hän voi myös valtuuttaa toisen henkilön myymään kiinteistön puolestaan. Mikäli kiinteistön omistajia on useita, jokaisella on osuutensa arvoinen omistusoikeus kiinteistöön. Kukaan ei siten saa yksin lähteä esimerkiksi myymään kiinteistöä eteenpäin. 


» Haluatko vastauksen lakiasiaasi? - Soita 0600 12 450 »  Minilexin lakipuhelin on niitä harvoja palveluita, joita suosittelen ystävilleni.

  Mies, Länsi-Suomi


  Lakimiehet ovat avuliaita ja löytävät ratkaisuja vaikeilta tuntuviin asioihin.

  Nainen, Etelä-Suomi


  Suomen paras lakipuhelin! Kiitos tästä palvelusta.

  Nainen, Itä-Suomi
Vaikka kiinteistön hallintaoikeus on lähtökohtaisesti omistajalla, hän voi luovuttaa hallintaoikeuden eteenpäin. Hallintaoikeuden luovuttaminen voidaan tehdä esimerkiksi vuokraamalla kiinteistö jollekin toiselle. Kyse on erityisestä kiinteistölle perustetusta oikeudesta. Omistusoikeus pysyy kuitenkin omistajalla, vaikka hallintaoikeus siirtyy vuokrasopimuksen määräämin ehdoin vuokralaiselle. Muita kiinteistölle perustettavia erityisiä oikeuksia voivat esimerkiksi olla eläkeoikeus, metsänhakkuuoikeus tai oikeus ottaa maa-aineksia. 

Ainoastaan se kiinteistön omistaja, joka on siihen viimeksi hakenut lainhuutoa, voi hakea kiinteistöön kiinnitystä. Kiinnityksiin tehtäviä muutoksia, kuten niiden etusijajärjestyksen muutosta, voi myöskin hakea vain omistaja. Hän voi myös valtuuttaa toisen hakemaan kiinnitystä puolestaan. Myös panttioikeuden voi perustaa vain omistaja tai hänen valtuuttamansa taho.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä alla olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 040 663 6051 saat:

 • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
 • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
 • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa