Minilex - Lakipuhelin

Kiinteistön myynti kuolinpesän osakkaalle perinnönjaon yhteydessä

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kiinteistö on luonteeltaan sellainen omaisuuserä, jota ei sopivasti voida jakaa osiin. Tästä syystä kuolinpesän osakkaat voivat keskenään sopia, että kiinteistö myydään jollekin pesän osakkaalle.

Kiinteistön myynti osakkaalle tehdään yleensä vasta perinnönjaon yhteydessä. Luovutus toteutetaan perinnönjaon ja lunastuksen yhdistelmänä. Tällöin pesän muut osakkaat toimivat myyjinä eikä kuolinpesä.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Kuolinpesän kiinteistön arvo on yleensä suurempi kuin osakkaan perinnönjako-osuus. Tällöin kiinteistön ostajan pitää lunastaa kiinteistö muilta osakkailta. Lunastukseen on käytettävä omia, pesän ulkopuolisia varoja. Kiinteistön lunastaminen omilla varoillaan rinnastetaan tältä osin kauppaan. Tämä tarkoittaa sitä, että osapuolten tulee laatia kauppakirja maakaaren muotovaatimuksia noudattaen.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa