Minilex - Lakipuhelin

Kiinteistön myynti kunnalle ja osittainen verovapaus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Omaisuuden luovutuksesta saatu myyntivoitto on veronalaista pääomatuloa. Näin ollen kiinteistön myynnistä maksetaan veroa, mikäli myyjä saa kiinteistön kaupasta voittoa. Jos kiinteistö myydään kunnalle, on verokohtelu erilainen.

Jos kiinteistö myydään kunnalle, on luovutusvoitto osittain verovapaata. Osittainen verovapaus koskee kunnan lisäksi myös tilanteita, joissa kiinteä omaisuus luovutetaan kuntayhtymälle, valtiolle tai maakunnalle. Huomattavaa on se, ettei verohuojennus koske yhteisöjä eikä avoimia yhtiöitä tai kommandiittiyhtiöitä.


» Haluatko vastauksen lakiasiaasi? - Soita 0600 12 450 »  Minilexin lakipuhelin on niitä harvoja palveluita, joita suosittelen ystävilleni.

  Mies, Länsi-Suomi


  Lakimiehet ovat avuliaita ja löytävät ratkaisuja vaikeilta tuntuviin asioihin.

  Nainen, Etelä-Suomi


  Suomen paras lakipuhelin! Kiitos tästä palvelusta.

  Nainen, Itä-Suomi
Kiinteistön myynnin osittainen verovapaus toteutetaan käyttämällä 80 prosentin hankintameno-olettamaa. Luovutusvoiton veronalainen määrä lasketaan näin ollen siten, että luovutushinnasta vähennetään vähintään 80 prosenttia sen määrästä.

Verohuojennuksen tarkoituksena on edistää julkisyhteisöjen kiinteän omaisuuden hankintaa. Esimerkkinä tästä voidaan mainita tilapäinen ratkaisu vuodelta 2013. Tällöin kiinteän omaisuuden luovutus kunnalle säädettiin verovapaaksi ajanjaksolle 1.10.2013-31.12.2014. Tämän ajanjakson aikana kiinteistön myynti kunnalle oli tilapäisesti verovapaata. Tilapäisellä verovapaudella pyrittiin tukemaan kuntien rakennusmaan hankintaa asuntojen hintojen ja vuokrien nousun hillitsemiseksi.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä alla olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 040 663 6051 saat:

 • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
 • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
 • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa