Minilex - Lakipuhelin

Kiinteistön myynti kunnalle ja osittainen verovapaus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Omaisuuden luovutuksesta saatu myyntivoitto on veronalaista pääomatuloa. Näin ollen kiinteistön myynnistä maksetaan veroa, mikäli myyjä saa kiinteistön kaupasta voittoa. Jos kiinteistö myydään kunnalle, on verokohtelu erilainen.

Jos kiinteistö myydään kunnalle, on luovutusvoitto osittain verovapaata. Osittainen verovapaus koskee kunnan lisäksi myös tilanteita, joissa kiinteä omaisuus luovutetaan kuntayhtymälle, valtiolle tai maakunnalle. Huomattavaa on se, ettei verohuojennus koske yhteisöjä eikä avoimia yhtiöitä tai kommandiittiyhtiöitä.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Kiinteistön myynnin osittainen verovapaus toteutetaan käyttämällä 80 prosentin hankintameno-olettamaa. Luovutusvoiton veronalainen määrä lasketaan näin ollen siten, että luovutushinnasta vähennetään vähintään 80 prosenttia sen määrästä.

Verohuojennuksen tarkoituksena on edistää julkisyhteisöjen kiinteän omaisuuden hankintaa. Esimerkkinä tästä voidaan mainita tilapäinen ratkaisu vuodelta 2013. Tällöin kiinteän omaisuuden luovutus kunnalle säädettiin verovapaaksi ajanjaksolle 1.10.2013-31.12.2014. Tämän ajanjakson aikana kiinteistön myynti kunnalle oli tilapäisesti verovapaata. Tilapäisellä verovapaudella pyrittiin tukemaan kuntien rakennusmaan hankintaa asuntojen hintojen ja vuokrien nousun hillitsemiseksi.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa