- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -
Suomen paras lakipuhelin! Kiitos tästä palvelusta.
Nykyisin on tavanomaista teettää kuntotarkastus kiinteistön myynnin yhteydessä. Tarkastuksen kohteena ovat lähinnä kiinteistöllä sijaitsevat rakennukset. Kuntotarkastuksen voi teettää niin ostaja kuin myyjäkin, tai he voivat tehdä sen yhdessä.
Kuntotarkastajan raportti sisältyy myyjän ostajalle antamiin tietoihin, kun myyjä on teettänyt tarkastuksen kauppaa varten. Ostaja tulee tietoiseksi raportin sisältämistä tiedoista, joten raportissa mainittuihin seikkoihin ostaja ei voi vedota virheenä. On kuitenkin mahdollista, että kuntotarkastuksessa kiinteistön piilevät virheet eivät tule ilmi. Tämä ei silti poista myyjän vastuuta sellaisista piilevistä virheistä, jotka tulevat ilmi vasta kaupanteon jälkeen.
Myyjä on velvollinen ilmoittamaan teettämistään kuntotarkastuksista tulokset ostajalle, vaikka tulos olisikin myyjän kannalta negatiivinen. Negatiivisen tuloksen antaneen raportin salaaminen ostajalta voi merkitä myyjän vilpillistä menettelyä ostajaa kohtaan.
Jos taloon on tehty kuntotarkastus, kannattaa kauppakirjaan merkitä, että ostaja on saanut kuntotarkastuskertomuksen ennen kaupantekoa.
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.
Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.
Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:
Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.