Minilex - Lakipuhelin

Kiinteistön myynti ja kuntotarkastus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Nykyisin on tavanomaista teettää kuntotarkastus kiinteistön myynnin yhteydessä. Tarkastuksen kohteena ovat lähinnä kiinteistöllä sijaitsevat rakennukset. Kuntotarkastuksen voi teettää niin ostaja kuin myyjäkin, tai he voivat tehdä sen yhdessä.

Kuntotarkastajan raportti sisältyy myyjän ostajalle antamiin tietoihin, kun myyjä on teettänyt tarkastuksen kauppaa varten. Ostaja tulee tietoiseksi raportin sisältämistä tiedoista, joten raportissa mainittuihin seikkoihin ostaja ei voi vedota virheenä. On kuitenkin mahdollista, että kuntotarkastuksessa kiinteistön piilevät virheet eivät tule ilmi. Tämä ei silti poista myyjän vastuuta sellaisista piilevistä virheistä, jotka tulevat ilmi vasta kaupanteon jälkeen.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Myyjä on velvollinen ilmoittamaan teettämistään kuntotarkastuksista tulokset ostajalle, vaikka tulos olisikin myyjän kannalta negatiivinen. Negatiivisen tuloksen antaneen raportin salaaminen ostajalta voi merkitä myyjän vilpillistä menettelyä ostajaa kohtaan.

Jos taloon on tehty kuntotarkastus, kannattaa kauppakirjaan merkitä, että ostaja on saanut kuntotarkastuskertomuksen ennen kaupantekoa.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa