Minilex - Lakipuhelin

Kiinteistön myynti ja kauppakirja

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kiinteistön myynnin yhteydessä kaupasta tehdään kauppakirja. Kiinteistökaupassa tehtävästä kauppakirjasta on selvittävä ainakin kiinteistön luovutustarkoitus, kiinteistön yksilöintitiedot, myyjän ja ostajan tiedot sekä kauppahinta tai muu vastike. Kiinteistökaupassa on oltava mukana myös virallinen kaupanvahvistaja, jonka tehtävänä on vahvistaa kauppa kaikkien allekirjoittajien tai asiamiesten ollessa paikalla. Mikäli kiinteistökauppa tehdään sähköisesti, ei kaupanvahvistajaa tarvita.

Kauppakirjan pakollisten tietojen lisäksi siitä olisi hyvä ilmetä myös tieto omistus- ja hallintaoikeuksien sekä vaaranvastuun siirtymisestä, sekä tieto sähkö-, lämpö- ja vesisopimusten siirrosta. Kauppakirjaan olisi syytä merkitä myös tieto siitä, että ostaja on saanut kuntotarkastuskertomuksen ennen kaupantekoa, mikäli talossa on tehty kuntotarkastus.

Kaupan osapuolet on myös syytä yksilöidä esimerkiksi nimillä ja henkilötunnuksilla ja kaupan kohde osoitteella, tilan nimellä ja kiinteistötunnuksella sekä vastike euromääräisenä, mikäli vastike on rahaa.

Usein kauppakirjoissa käytetään myös niin sanottuja vakiolausekkeita, joilla ilmaistaan, että kiinteistöstä on annettu perustiedot, ja että kiinteistö on ikääntynyt.

Kauppakirjaa laadittaessa on syytä huomata, että kiinteistökauppa ei ole sitova, ellei kauppakirja ole laissa säädetyn mukainen ja juuri kauppakirjalta vaadittavan määrämuodon vuoksi sen laadinnassa kannattaa kääntyä Minilexin lakimiehen puoleen.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]