» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »
Kiinteistön luovutus voi purkautua osapuolten välisellä sopimuksella tai tuomioistuimen tuomiolla. Jos luovutus purkautuu, muutos on välittömästi kirjattava lainhuutorekisteriin. Kiinteistön luovutusta edeltänyt asiaintila palautetaan osapuolten välille luovutuksen purkautuessa.
Kiinteistön luovutus voi ensinnäkin purkautua tilanteissa, joissa kiinteistökauppa on solmittu ehdolliseksi. Kauppakirjassa voidaan nimittäin sopia, että kauppa saadaan purkaa jollakin muulla kuin laissa tarkoitetulla perusteella, kunnes kauppahinta on maksettu tai muu kaupan edellytyksenä ollut ehto on toteutunut.
» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »
Selvitä asiasi heti
Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »
Kiinteistön luovutus voi tietenkin myös purkautua sopimusrikkomuksen vuoksi. Ensisijaisesti sopimusrikkomustilanteet koitetaan kuitenkin ratkaista hinnanalennuksella ja vahingonkorvauksella. Sopimusrikkomus voi olla kuitenkin niin oleellinen, että mikään muu oikeuskeino ei tule kysymykseen.
Luovutus voi kuitenkin purkautua myös, vaikka kumpikaan osapuoli ei vaatisi kiinteistön kaupan purkamista. Tämä on mahdollista tilanteissa, joissa kiinteistön luovutus on ollut pätemätön. Pätemättömyys voi johtua muun muassa siitä, että kiinteistön luovuttaja ei ole ollut oikeustoimikelpoinen tai siitä, että luovuttaja ei ole omistanut kiinteistöä.
- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -
Pyydä tarjous lakipalvelusta
Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.
Aiheeseen liittyvät artikkelit
Selaa lakitietoa