Minilex - Lakipuhelin

Kiinteistön luovutuksen purkautuminen

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kiinteistön luovutus voi purkautua osapuolten välisellä sopimuksella tai tuomioistuimen tuomiolla. Jos luovutus purkautuu, muutos on välittömästi kirjattava lainhuutorekisteriin. Kiinteistön luovutusta edeltänyt asiaintila palautetaan osapuolten välille luovutuksen purkautuessa.

Kiinteistön luovutus voi ensinnäkin purkautua tilanteissa, joissa kiinteistökauppa on solmittu ehdolliseksi. Kauppakirjassa voidaan nimittäin sopia, että kauppa saadaan purkaa jollakin muulla kuin laissa tarkoitetulla perusteella, kunnes kauppahinta on maksettu tai muu kaupan edellytyksenä ollut ehto on toteutunut.

Kiinteistön luovutus voi tietenkin myös purkautua sopimusrikkomuksen vuoksi. Ensisijaisesti sopimusrikkomustilanteet koitetaan kuitenkin ratkaista hinnanalennuksella ja vahingonkorvauksella. Sopimusrikkomus voi olla kuitenkin niin oleellinen, että mikään muu oikeuskeino ei tule kysymykseen.

Luovutus voi kuitenkin purkautua myös, vaikka kumpikaan osapuoli ei vaatisi kiinteistön kaupan purkamista. Tämä on mahdollista tilanteissa, joissa kiinteistön luovutus on ollut pätemätön. Pätemättömyys voi johtua muun muassa siitä, että kiinteistön luovuttaja ei ole ollut oikeustoimikelpoinen tai siitä, että luovuttaja ei ole omistanut kiinteistöä.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]