Minilex - Lakipuhelin

Kiinteistön lahjoitus on pätemätön ilman kaupanvahvistajan vahvistusta

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kaupanvahvistaja on erikseen määrätty virkamies, jolla on oikeus vahvistaa kiinteistön omistusoikeuden siirtoa koskeva oikeustoimi, kuten esim. kauppa tai lahja. Kiinteistön lahjoituksen sitovuuden edellytyksenä on, että julkinen kaupanvahvistaja vahvistaa lahjoituksen sitovaksi.

Lahjoitettaessa kiinteistöä on noudatettava samaa määrämuotoa kuin kiinteistön kaupassa. Lahjoituksesta on laadittava kirjallinen lahjakirja, jonka lahjanantajan ja lahjansaajan on allekirjoitettava. Kaupanvahvistajan on oltava läsnä, kun osapuolet allekirjoittavat lahjakirjan.

Ennen lahjoituksen todistamista on kaupanvahvistajan tarkastettava osapuolten henkilöllisyys ja se, että lahjakirja täyttää lakisääteiset muotovaatimukset. Kaupanvahvistajan tulee myös tarkistaa kiinteistön omistusta koskevat tiedot kiinteistörekisteristä.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Sen jälkeen, kun kaupanvahvistaja on todennut lahjoituksen päteväksi, hän vahvistaa kiinteistön lahjoituksen merkitsemällä todistuksen lahjakirjaan.

Jos kiinteistön kauppaa ei ole tehty oikeassa muodossa maakaaren edellyttämällä tavalla, on kauppa pätemätön.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa