Minilex - Lakipuhelin

Kiinteistön lahjoittaminen puolisolle

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Yleensä uskotaan, että avioliitossa varat ja velat ovat yhteiset ja puolisot voivat keskenään siirtää rahoja ja omaisuutta ilman verotusta. Avioliitto ei kuitenkaan tee omaisuudesta yhteistä. Siten kumpikin puoliso omistaa avioliiton aikana yksin sen omaisuuden, jonka on hänen nimissään.

Jos puoliso lahjoittaa toiselle puolisolle kiinteistön, lahjoitusta kohdellaan samoin kuin, jos kiinteistö olisi lahjoitettu ulkopuoliselle. Kiinteistön lahjoituksessa on noudatettava samaa määrämuotoa kuin kiinteistön kaupassa. Lahjakirja on siten tehtävä maakaaren säännöksiä noudattaen. Lahjoittajan ja lahjansaajan on allekirjoitettava lahjakirja. Lisäksi kaupanvahvistajan on vahvistettava lahjakirjan allekirjoittajien läsnä ollessa. Omistusoikeus kiinteistöön siirtyy yleensä lahjakirjan allekirjoittamisella, vaikka lahjakirjassa voidaan myös määrätä asiasta toisin.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Lahjasta on tehtävä lahjaveroilmoitus Verohallinnolle kolmen kuukauden kuluessa lahjoituspäivästä. Puolisolle määrätään lahjaveroa I-veroluokan mukaan.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa