Minilex - Lakipuhelin

Kiinteistön kauppakirjan laadinta

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kiinteistön kauppa on tehtävä kirjallisesti. Myyjän ja ostajan on allekirjoitettava kauppakirja. Lisäksi kaupanvahvistajan on vahvistettava kauppa kaikkien allekirjoittajien läsnä ollessa. Kiinteistön kauppa voidaan tehdä myös sähköisesti sähköisessä kaupankäyntijärjestelmässä. Myyjän ja ostajan on tällöin hyväksyttävä sähköinen kauppakirja. Kauppakirjasta on aina käytävä ilmi luovutustarkoitus, luovutettava kiinteistö, myyjä ja ostaja sekä kauppahinta ja muu vastike. Kiinteistön kauppa ei ole sitova, jos sitä ei ole tehty vaaditulla tavalla.

Kiinteistövaihdannan palvelu on Maanmittauslaitoksen ylläpitämä sähköinen asiointipalvelu. Palvelun avulla voi laatia ja allekirjoittaa kiinteistöjen luovutuksia koskevia sopimuksia. Kauppakirjan voi siis laatia sähköisesti yhdessä myyjän kanssa. Palvelun käyttö edellyttää vahvaa tunnistautumista.

Kauppakirjan voi allekirjoittaa myös kaupan osapuolen valtuuttama asiamies. Valtuutus kiinteistönkauppaan on tehtävä kirjallisesti. Valtakirja on allekirjoitettava ja siitä on käytävä ilmi valtuutettu asiamies sekä myytävä kiinteistö. Asiamies voi toimia myyjän tai ostajan puolesta myös sähköisessä kaupankäyntijärjestelmässä joko sähköisen valtakirjan nojalla tai asiointijärjestelmän ylläpitäjälle toimitetun valtakirjan nojalla.

Kiinteistön kauppakirjassa on syytä yksilöidä kaupan osapuolet nimillä ja henkilötunnuksilla, kaupan kohde osoitteella, tilan nimellä ja kiinteistötunnustuksella sekä vastike euroina. Mikäli vastikkeena on jotain muuta omaisuutta kuin rahaa, vastikkeena annettava esine tai muu oikeus tulee yksilöidä riittävän tarkasti, ettei sekaannusvaaraa ole.

Kiinteistön kauppa on merkittävä oikeustoimi ja sen tekemisessä tulee olla erityisen tarkka. Kiinteistön kauppa on tehtävä tarkoin määriteltyjen muoto- ja sisältövaatimusten mukaisesti. Jos kauppakirja ei täytä laissa asetettuja vaatimuksia, se ei ole sitova eikä kiinteistön omistusoikeus siirry kauppakirjaan ostajaksi merkitylle taholle.

Jos tarvitset apua kiinteistön kauppakirjan laatimisessa tai sinulle heräsi muita kysymyksiä kiinteistön kauppaan liittyen, älä epäröi ottaa yhteyttä Minilexiin. Parhaiten tavoitat meidät soittamalla lakipuhelimeen.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa