Minilex - Lakipuhelin

Kiinteistön kauppakirja perustettavan yhtiön lukuun

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kiinteistö voidaan ostaa perustettavan yhtiön lukuun. Kiinteistön kauppakirja tulee tehdä kirjallisesti, sekä ostajan että myyjän on allekirjoitettava se ja kaupanvahvistajan on vahvistettava kauppakirja allekirjoituksellaan. Kauppakirjasta on käytävä ilmi luovutustarkoitus, luovutettava kiinteistö, myyjä ja ostaja sekä kauppahinta ja muu vastike. Kun kyse on kauppakirjan teosta perustettavan yhtiön lukuun, kauppakirja tehdään ennakko-ostajan nimissä. Ennakko-ostajalla tarkoitetaan henkilöä, joka ostaa kiinteistön omissa nimissään perustettavan yhtiön lukuun. Tämän tarkoituksen tulee myös käydä ilmi kiinteistön kauppakirjasta.

Kiinteistön kauppakirjan tekeminen perustettavan yhtiön lukuun on mahdollista vain, jos kyseessä on osakeyhtiö. Kauppaa ei siis voida tehdä esimerkiksi perustettavan kommandiittiyhtiön lukuun. Jos vastuu ei ole siirtynyt yhtiölle kahden vuoden kuluessa kaupan tekemisestä tai yhtiön perustamisesta on tätä ennen luovuttu, kiinteistön ostajana pidetään yhtiön puolesta kaupan tehnyttä, eli henkilöä, joka on ostajana kauppakirjassa. Jos kauppakirjan on allekirjoittanut useampi ostaja, heitä kaikkia pidetään kiinteistön ostajina. Kullekin kuuluu yhtä suuri osuus kiinteistöstä, ellei toisin näytetä.

Tämä artikkeli koskee vain kiinteistön kauppakirjaa kyseisissä tilanteissa. Yleisistä säännöistä kiinteistön kaupasta perustettavan yhtiön lukuun löydät muista artikkeleistamme.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]