Minilex - Lakipuhelin

Kiinteistökauppariidat

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kiinteistöjä koskevissa kaupoissa pyritään yleensä kaupan teon yhteydessä mahdollisimman tarkasti ja perusteellisesti selvittäämään kaikki kiinteistöä ja sen omistuksia, sekä siihen kohdistuvia oikeuksia tai rasitteita koskevat asiat siten, että kauppa olisi mahdollisimman pätevä ja pysyvä ja ettei myöhemmin esiin tulisi perusteita esimerkiksi kaupan purkamiselle tai kauppahinnan alentamiselle. 

Kiinteistöä koskevat kaupat tulevat kuitenkin joskus riitaisiksi. Useimmiten syitä syntyville kiinteistökauppariidoille ovat esimerkiksi myöhemmin ilmenevät homevauriot, kattovuodot, myyjän tiedonantovelvollisuus, ostajan selonottovelvollisuus sekä puutteellinen tuuletus ulkoseinissä.

Kiinteistökauppariita voidaan ratkaista sovittelussa, mutta joissain tapauksissa tarkoituksenmukaista on viedä asia tuomioistuimen ratkaistavaksi. Erityisesti silloin, kun asia on kokonaisuudessaan hyvin laaja ja monitahoinen sekä silloin, kun osapuolet ovat hyvin pitkälti eri mieltä siitä, miten asia tulisi ratkaista, asian ratkaiseminen tuomioistuimessa voi olla asianmukaisempi keino. 

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Jos kauppa esimerkiksi puretaan kiinteistöriidan seurauksena, oikeustila palautuu siihen, kuin kauppaa ei olisi koskaan tehtykään. Ostaja palauttaa kiinteistön takaisin myyjälle ja myyjä palauttaa ostajalle kauppahinnan.

Kiinteistöä koskevat riidat ovat toisinaan hyvin monimutkaisia, joten kannattaa jo varhain ottaa yhteyttä Minilexin lakimiehiin.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa