Minilex - Lakipuhelin

Kiinteistökauppa vastuu

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kiinteistökaupassa myyjä ei vapaudu vastuusta, jos hän on menetellyt kunnianvastaisesti, arvottomasti tai törkeän huolimattomasti. 

 

Ostaja ei kuitenkaan voi vedota laatuvirheenä seikkaan, joka olisi voitu havaita kiinteistön tarkastuksessa ennen kaupan tekemistä. Ostaja ei myöskään voi vedota seikkaan, josta hänen täytyy olettaa tienneen kauppaa tehtäessä. 

 

Jos myyjä on kaupan tekemisen jälkeen vahingoittanut kiinteistöä tai käyttänyt sitä oikeudettomasti, ostajalla on oikeus hinnanalennukseen tai, jos kiinteistölle aiheutunut vahinko on olennainen, oikeus purkaa kauppa. Ostajalla on lisäksi oikeus saada korvaus vahingostaan.

 

Ostajalla on vastuu ilmoittaa virheestä. Ostaja ei saa vedota virheeseen, ellei hän ilmoita virheestä ja siihen perustuvista vaatimuksistaan myyjälle kohtuullisessa ajassa siitä, kun hän havaitsi virheen tai kun hänen olisi pitänyt se havaita. 

 

Ostaja ei voi vaatia virheen korjausta, mutta virheestä voi seurata hinnanalennus, jonka tarkoituksena on saada kiinteistön hinta sellaiseksi, että se vastaa virheellisen kiinteistön kaupantekohetken mukaista arvoa. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa