Minilex - Lakipuhelin

Kiinteistökauppa purku

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kiinteistökaupan purku on viimesijainen keino toimia silloin kun kiinteistössä on riittävän suuri virhe tai kiinteistönkaupassa on muu olennainen sopimusrikkomus. Ennen kaupan purkua tulee kuitenkin harkita, olisivatko muut seuraamukset, kuten hinnanalennus tai virheen korjaus riittäviä ja kohtuullisia keinoja.

Jotta kiinteistökaupan purku olisi mahdollinen on kiinteistön virheen oltava olennainen, eli sellainen, jonka vuoksi ostaja ei voi käyttää kiinteistöä aikomallaan tavalla ja jota ei voida korjata kohtuullisessa ajassa ja kohtuullisin kustannuksin. Kiinteistökaupan purkaminen on mahdollista myös silloin, kun kauppaan liittyy muita oleellisia sopimusrikkomuksia, kuten viivästystä tai suoritusvelvollisuuksien laiminlyöntiä. Lain purkuedellytysten lisäksi kaupan osapuolet ovat voineet sopia kauppakirjassa kaupan purkamisesta tiettyjen ehtojen täyttyessä.

Kiinteistökaupan purku tapahtuu niin, että myyjä palauttaa kiinteistön kauppahinnan ja maksaa sille tuottokorkoa. Ostaja puolestaan palauttaa kiinteistön takaisin myyjän hallintaan - ostajalla ei ole oikeutta purkaa kauppaa, ellei hän voi luovuttaa kiinteistöä takaisin. Ostaja voi myös joutua maksamaan korvausta kiinteistön käyttöhyödystä tai kiinteistön huonontumisesta hänen hallintansa aikana. Jos kiinteistö on huonontunut ostajan hallinnan aikana, hänen tulee korvata arvon alennus myyjälle. Purkutilanteessa myyjän on myös korvattava ostajalle sellaiset tarpeelliset sekä hyödylliset kulut, esimerkiksi remonttikulut, joita ostaja on ehtinyt käyttää kiinteistöön.

Ostajan on pantava kaupan purkukanne vireille kymmenen vuoden kuluessa kiinteistön hallinnan luovutuksesta.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]