Minilex - Lakipuhelin

Kiinteistökauppa purku

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kiinteistökaupan purku on viimesijainen keino toimia silloin kun kiinteistössä huomataan olevan riittävän suuri virhe. Ennen kaupan purkua tulee kuitenkin harkita, olisivatko muut seuraamukset, esimerkiksi hinnanalennus tai virheen korjaus kohtuullisia.

Jotta kiinteistökaupan purku olisi mahdollinen on kiinteistön virheen oltava olennainen, eli sellainen, jonka vuoksi ostaja ei voi käyttää kiinteistöä aikomallaan tavalla ja jota ei voida korjata kohtuullisessa ajassa ja kohtuullisin kustannuksin.

Kiinteistökaupan purku tapahtuu niin, että myyjä palauttaa kiinteistön kauppahinnan ja maksaa sille tuottokorkoa. Ostaja puolestaan palauttaa kiinteistön takaisin myyjän hallintaan. Ostaja voi myös joutua maksamaan korvausta kiinteistön käyttöhyödystä tai kiinteistön huonontumisesta hänen hallintansa aikana. Jos kiinteistö on huonontunut ostajan hallinnan aikana, hänen tuleekin korvata arvon alennus myyjälle, jotta kaupan purku olisi edes mahdollinen. Purkutilanteessa myyjän on myös korvattava ostajalle sellaiset tarpeelliset sekä hyödylliset kulut, esimerkiksi remonttikulut, joita ostaja on ehtinyt kuluttaa kiinteistöön.

Ostajan on pantava kaupan purkukanne vireille kymmenen vuoden kuluessa hallinnan luovutuksesta tai hän voi menettää oikeutensa kaupan purkamiseen.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa