Minilex - Lakipuhelin

Kiinteistökauppa perintö

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Perintönä saatu kiinteistö voidaan tietenkin myydä vapaasti. Jos kiinteistö omistetaan yhdessä perillisten kesken, ei sitä voida kuitenkaan myydä ilman kaikkien perilisten suostumusta, ellei kiinteistön yhteisomistusta pureta.

Kiinteistön myynnistä syntyvää myyntivoittoa verotetaan pääomatulona. Jotta kiinteistön myyntivoitto voidaan laskea, kiinteistön hankintameno pitää olla tiedossa. Perityn kiinteistön hankintamenona käytetään sen perintöverotuksessa vahvistettua arvoa. Perintöverotuksessa kiinteistö arvostetaan sen käypään arvoon, josta perillinen joutuu maksamaan perintöveroa. Jos kiinteistö myydään heti sen perimisen jälkeen, on hyvin epätodennäköistä, että kiinteistön myynnistä syntyisi verotettavaa luovutusvoittoa.

Perintönä saadun kiinteistön myynnistä aktualisoituu täten merkittävää myyntivoittoa vain, jos se myydään pitkän ajan kuluttua perinnön saannista. Tietenkin on mahdollista, että kiinteistön arvo kasvaa paljon todella nopeastikin. Perintönä saadun kiinteistön myynnissä voidaan käyttää myös hankintameno-olettamaa, joka on kuvitteellinen hankintahinta. Se on kuitenkin enimmillään 40 % myyntihinnasta, minkä vuoksi sen käyttäminen on harvoin kannattavaa.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa