Minilex - Lakipuhelin

Kiinteistökauppa myyjän purkuoikeus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kiinteistökaupassa myös myyjällä on tiettyjen edellytyksien täyttyessä oikeus kaupan purkuun. Myyjällä on purkuoikeus kuitenkin vain tilanteissa, joissa ostaja ei saa suoritettua kauppahintaa ajoissa. Muissa tilanteissa kaupan purkamisen vaatiminen ei olisi yleensä edes myyjän edun mukaista.

Myyjän ensisijainen oikeussuojakeino ostajan viivästyksessä on kuitenkin vaatia sopimuksen täyttämistä. Jos viivästys on kuitenkin olennainen kuitenkin eikä ostaja suorita kauppahintaa kokonaan, myyjä saa purkaa kaupan ja vaatia vahingonkorvausta edellyttäen, että kauppakirjan mukaan kauppahinnan maksaminen on kiinteistön omistusoikeuden pysymisen tai siirtymisen ehtona. Myyjä ei saa siis purkaa kauppaa, jos edellä selostettua ehtoa ei ole kauppakirjassa. Myyjän kannattaakin yleensä asettaa kyseinen ehto kaupan edellytykseksi tai vaihtoehtoisesti vaatia koko kauppahintaa kauppakirjan solmimisen yhteydessä.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Myyjällä on myös tietyissä tapauksissa oikeus purkaa kauppa, vaikka kauppahinta ei olisi vielä erääntynyt maksettavaksi. Purkaminen on mahdollista ennakkoviivästyksestä johtuen, jos ostaja on asetettu kaupan jälkeen konkurssiin, todettu ulosotossa varattomaksi tai on muuten ilmeistä, että ostaja ei tule maksamaan kauppahintaa ajoissa. Kauppaa ei saa kuitenkaan purkaa, jos maksamatta oleva kauppahinta ei ole määrältään olennainen. Edellytyksenä on myös jälleen, että kauppahinnan maksaminen on kiinteistön omistusoikeuden pysymisen tai siirtymisen ehtona.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa