Minilex - Lakipuhelin

Kiinteistökauppa luovutusvoitto

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Luovutusvoittoa voi syntyä kiinteistön vastikkeellisista luovutuksista. Luovutusvoittoa ei siis synny, kun kiinteistö annetaan lahjana. Luovutusvoitto lasketaan vähentämällä myyntihinnasta kiinteistön vähentämätön hankintameno ja myyntikustannukset. Hankintamenolla tarkoitetaan kiinteistön ostohintaa ja siihen lisättäviä kustannuksia. Jos omaisuus on saatu lahjana tai perintönä, hankintamenona käytetään arvoa, jota käytettiin lahja- tai perintöverotuksessa. Luovutusvoiton laskemisessa otetaan kuitenkin huomioon vain hankintamenon osa, jota ei ole jo vähennetty verotuksessa.

Kiinteistön perusparannusmenot lisätään sen hankintamenoon. Perusparannusmenoja ovat kulut toimenpiteistä, joilla kiinteistö on saatettu parempaan kuntoon. Tavallisia vuosittaisia korjausmenoja ei lisätä hankintahintaan. Tälläisia ovat korjausmenot, joilla vain pidetään yllä omaisuuden tasoa. Nämä menot eivät siis vaikuta hankintamenon määräytymiseen. Hankintahintaan lisätään myös myynnistä aiheutuneet kustannukset. Myyntikuluja ovat muun muassa kiinteistönvälittäjälle maksettu palkkio ja omaisuuden myyntiin liittyvät korjausmenot.

Luovutusvoitto on aina lähtökohtaisesti verotettavaa tuloa. Luovutusvoitto verotetaan pääomatulona, jonka veroprosentit ovat 30 % tai yli 30 000 euron osalta 34 %. Verotettavaksi tulevan tulon suuruuteen vaikuttaa siis myös henkilön muut pääomatulot. Luovutusvoitto verotetaan sinä verovuonna, jolloin kauppa on sitovasti tehty. Kauppahinnan maksaminen myöhempänä ajankohtana ei vaikuta lykkäävästi verovelvollisuuden syntymiseen. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]