- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -
Suomen paras lakipuhelin! Kiitos tästä palvelusta.
Kiinteistönkaupan sitovat tarjoukset ja vastatarjoukset tulee tehdä lain muotovaatimusten mukaisessa esisopimuksessa. Esisopimus tulee tehdä siis kirjallisesti, osapuolten tai heidän edustajiensa allekirjoittamana ja kaupanvahvistajan vahvistamana. Sopimuksesta tulee ilmetä luovutusta, kiinteistöä ja osapuolia koskevat tiedot. Lisäksi esisopimuksessa on mainittava se päivä, jona kiinteistön kauppa on viimeistään tehtävä, sekä ne ehdot, joiden täyttyessä kauppa tehdään. Kauppahinnasta ei ole pakko sopia vielä esisopimuksessa, mutta varsinaiseen kiinteistön kauppakirjaan se tulee merkitä. Esisopimus voi olla voimassa enintään 5 vuotta sopimuksentekopäivästä.
Esisopimuksen perusteella osapuolilla on oikeus vaatia kanteella toista osapuolta tekemään kiinteistön kauppa esisopimuksen mukaisesti. Osapuolilla on lisäksi oikeus saada korvaus esisopimuksen rikkomisesta aiheutuneesta vahingosta. Jos kiinteistö on vastoin esisopimusta luovutettu jollekin muulle, esisopimuksessa tarkoitetulla ostajalla on oikeus saada korvaus vahingostaan myyjältä.
Jos esisopimusta ei ole tehty lain edellyttämällä tavalla, se eikä siinä esitetyt tarjoukset sido kaupan tekemiseen. Tällöinkin kaupan tekemisestä kieltäytyneen osapuolen on kuitenkin korvattava toiselle osapuolelle ilmoittelusta, kiinteistöön tutustumisesta ja muista kaupantekoon liittyvistä tarpeellisista toimista aiheutuneet kohtuulliset kustannukset. Jos alustavan, epävirallisen sopimuksen yhteydessä on annettu käsirahaa, osapuolen on palautettava siitä osa, joka ylittää edellä mainitut kustannukset.
- Vastatarjouksen hyväksyminen johtaa juridisesti pätevään sopimukseen.
- Peruutettu vastatarjous voi sopimusehdosta riippuen johtaa korvauksen maksamiseen.
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.
Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.
Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:
Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.