Minilex - Lakipuhelin

Kiinteistökauppa ja tarjouksen peruminen

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Sekä kiinteistönkauppa että kiinteistönkauppaa mahdollisesti edeltävä esisopimus edellyttää kirjallista muotoa ja myyjän ja ostajan, tai heidän edustajiensa, allekirjoitusta. Lisäksi kaupanvahvistajan on vahvistettava sopimus kaikkien allekirjoittajien läsnäollessa. Sopimuksista tulee käydä ilmi luovutusta, kiinteistöä ja osapuolia koskevat tiedot. Esisopimuksessa on myös mainittava päivä, jona kiinteistön kauppa on viimeistään tehtävä, sekä ne ehdot, joiden täyttyessä kauppa tehdään. Kiinteistönkauppaa koskevat ankarat muotovaatimukset, eivätkä kauppa tai siihen tähtäävä esisopimus ole sitovia, ellei niitä ole tehty muotomääräyksiä seuraten. Kyseiset muotovaatimukset vaikuttavat tarjouksen perumisen mahdollisuuteen ja peruminen onkin mahdollista, jollei tarjousta ole tehty virallisen esisopimuksen mukaisesti.

Esisopimuksella sovitaan kiinteistön kaupan tekemisestä. Kun kiinteistökaupasta on sovittu muotomääräysten mukaisella esisopimuksella, osapuolilla on mahdollisuus vaatia kanteella kaupan toteuttamista. Osapuolilla on lisäksi oikeus saada korvaus esisopimuksen rikkomisesta aiheutuneesta vahingosta. Sen sijaan tarjous, joka on annettu epävirallisesti, ei ole sitova antajaansa kohtaan ja tällainen tarjous onkin peruttavissa. Kuitenkin myös tällaisessa tilanteessa kaupan tekemisestä kieltäytyneen osapuolen on korvattava toiselle kaupantekoon liittyvistä tarpeellisista toimista aiheutuneet kohtuulliset kustannukset.

Kiinteistönkaupan lainmukaisista purkumahdollisuuksista säädetään erikseen.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]