Minilex - Lakipuhelin

Kiinteistökauppa ja suullinen sopimus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Yleisten sopimusoikeudellisten periaatteiden mukaan suullinen sekä kirjallinen sopimus sitovat lähtökohtaisesti osapuolia. Kiinteistökaupassa tilanne on kuitenkin toinen, sillä kiinteistökauppaa koskeva sopimus tulee aina tehdä määrämuotoisesti ja näin ollen kirjallisesti. Tämä tarkoittaa sitä, ettei suullisesti sovittu kiinteistökauppa sido eikä tällöin velvoita osapuolia toteuttamaan kauppaa.

Kiinteistökauppa tulee aina tehdä kirjallisesti sekä myyjän ja ostajan tai heidän asiamiesten on se allekirjoitettava. Tämän lisäksi vaaditaan kaupanvahvistajan vahvistus, joka tehdään kauppakirjan allekirjoittaneiden läsnä ollessa.

Kauppakirjan tulee sisältää tiedot myyjästä ja ostajasta, luovutettava kiinteistö, luovutustarkoitus sekä kauppahinta tai muu vastike. Mikäli kauppakirja on puutteellinen eikä sisällä tarpeellisia lain määrittelemiä tietoja, kauppa ei tällöin ole sitova.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Nykyisin kiinteistökauppa voidaan tehdä myös sähköisen asiointijärjestelmän kautta. Kyseisessä kaupankäyntijärjestelmässä osapuolten tai heidän asiamiesten tulee hyväksyä sähköinen kauppakirja. Myös sähköisen järjestelmän avulla tehdyssä kiinteistönkaupassa kauppakirjan tulee täyttää muutoin kauppakirjalle asetetut vaatimukset sisällöllisesti. Sähköisessä kaupassa kaupanvahvistajan ei tarvitse vahvistaa kauppaa, sillä järjestelmä itsessään valvoo kauppakirjan sisällön lainmukaisuuden.

Suullista sopimusta ja kiinteistökauppaa koskevissa kysymyksissä kannattaa kuitenkin vielä erikseen ottaa yhteyttä Minilexin lakimiehiin.  

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa