Minilex - Lakipuhelin

Kiinteistökauppa ja suullinen sopimus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Yleisten sopimusoikeudellisten periaatteiden mukaan suullinen sekä kirjallinen sopimus sitovat lähtökohtaisesti osapuolia. Kiinteistökaupassa tilanne on kuitenkin toinen, sillä kiinteistökauppaa koskeva sopimus tulee aina tehdä määrämuotoisesti ja näin ollen kirjallisesti. Tämä tarkoittaa sitä, ettei suullisesti sovittu kiinteistökauppa sido eikä tällöin velvoita osapuolia toteuttamaan kauppaa.

Kiinteistökauppa tulee aina tehdä kirjallisesti sekä myyjän ja ostajan tai heidän asiamiesten on se allekirjoitettava. Tämän lisäksi vaaditaan kaupanvahvistajan vahvistus, joka tehdään kauppakirjan allekirjoittaneiden läsnä ollessa.

Kauppakirjan tulee sisältää tiedot myyjästä ja ostajasta, luovutettava kiinteistö, luovutustarkoitus sekä kauppahinta tai muu vastike. Mikäli kauppakirja on puutteellinen eikä sisällä tarpeellisia lain määrittelemiä tietoja, kauppa ei tällöin ole sitova.

Nykyisin kiinteistökauppa voidaan tehdä myös sähköisen asiointijärjestelmän kautta. Kyseisessä kaupankäyntijärjestelmässä osapuolten tai heidän asiamiesten tulee hyväksyä sähköinen kauppakirja. Myös sähköisen järjestelmän avulla tehdyssä kiinteistönkaupassa kauppakirjan tulee täyttää muutoin kauppakirjalle asetetut vaatimukset sisällöllisesti. Sähköisessä kaupassa kaupanvahvistajan ei tarvitse vahvistaa kauppaa, sillä järjestelmä itsessään valvoo kauppakirjan sisällön lainmukaisuuden.

Suullista sopimusta ja kiinteistökauppaa koskevissa kysymyksissä kannattaa kuitenkin vielä erikseen ottaa yhteyttä Minilexin lakimiehiin.  

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]