- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -
Suomen paras lakipuhelin! Kiitos tästä palvelusta.
Kiinteistökaupan etumaksu tunnetaan myös nimellä käsiraha. Etumaksun tarkoituksena on turvata kaupan toteutuminen sanktion uhalla. Osapuolet voivat nimittäin sopia, että ostaja ei saa maksamaansa etumaksua takaisin, jos hän vetäytyy kaupasta ilman hyväksyttävää syytä. Etumaksu lasketaan aina kaupan toteutuessa osaksi kiinteistön kauppahintaa.
Sopimus, että ostaja ei saa etumaksua takaisin, jos hän perääntyy kaupasta, täytyy kuitenkin tehdä kiinteistön kauppakirjan muotovaatimukset täyttäen. Etumaksusta täytyy siis sopia kiinteistön esisopimuksella, jonka täytyy olla tehty kirjallisessa muodossa, kummankin osapuolen allekirjoittamana sekä kaupanvahvistajan vahvistamana. Lisäksi esisopimuksessa on mainittava se päivä, jona kiinteistön kauppa on viimeistään tehtävä, sekä ne ehdot, joiden täyttyessä kauppa tehdään. Jos esisopimus ei täytä näitä kriteerejä, esisopimus ei ole virallinen eikä kiinteistön myyjä saa pitää ostajan suorittamaa etumaksua itsellään, vaikka ostaja vetäytyisi kaupasta.
Jos esisopimusta ei ole tehty pakolliset muotovaatimukset täyttäen ja kauppa ei toteudu, myyjän tulee palauttaa etumaksu ostajalle. Tästä huolimatta kaupan tekemisestä kieltäytyneen osapuolen on kuitenkin korvattava toiselle osapuolelle ilmoittelusta, kiinteistöön tutustumisesta ja muista kaupantekoon liittyvistä tarpeellisista toimista aiheutuneet kohtuulliset kustannukset. Myyjä saa kuitata edellä mainitut osat maksetusta etumaksusta.
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.
Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.
Lähettämällä alla olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:
Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.