- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -
Suomen paras lakipuhelin! Kiitos tästä palvelusta.
Kiinteistön kaupassa kiinteistön omistusoikeus siirtyy myyjältä ostajalle. Kaupassa luovutuksensaaja eli ostaja on velvollinen suorittamaan varainsiirtoveroa omistusoikeuden luovutuksesta. Tällaisessa kiinteistön luovutuksessa varainsiirtoveroa on suoritettava 3 % kauppahinnan arvosta ja se on maksettava valtiolle lainhuudon hakemiseen mennessä. Mikäli veroa ei suoriteta ajoissa, sen määrää korotetaan.
Jos luovutuksensaaja ei ole vielä kiinteistön kaupan jälkeen maksanut varainsiirtoveroa ja kauppa esimerkiksi kauppakirjan pätemättömyyden tai kaupan kohteen merkittävän virheen vuoksi peruuntuu, luovutuksensaajan ei tarvitse suorittaa veroa. Jos taas luovutuksensaaja on jo ehtinyt suorittaa varainsiirtoveron, jonka jälkeen kauppa purkautuu, hänellä on mahdollisuus saada maksamansa varainsiirtovero takaisin.
Jos varainsiirtoveroa on maksettu aiheettomasti tai liikaa, liikaa maksettu vero palautetaan. Varainsiirtoveron palautusta on haettava kirjallisesti. Hakemuksessa on selvitettävä veron palauttamisen perusteet ja siinä on oltava seuraavat liitteet: kopio luovutuskirjasta (kauppakirja, vaihtokirja, osituskirja, perinnönjakokirja), asiamiestä käytettäessä valtakirja, jos palautusta hakee eri henkilö kuin maksaja, valtakirja henkilöltä, jonka henkilötunnuksella vero on maksettu, kiinteistöjen osalta kopio lainhuuto- tai kirjaamistodistuksesta, uudisrakennusten osalta kopio rakennusviranomaisen suorittaman käyttöönotto- tai loppukatselmuksen pöytäkirjasta sekä arvopaperin luovutuksessa kopio varainsiirtoveroilmoituksesta sekä muut tarvittavat selvitykset. Hakemusta on haettava lähtökohtaisesti kolmen vuoden kuluessa verovuoden päättymistä seuraavan vuoden alusta. Palautettavalle verolle maksetaan korkoa maksupäivästä takaisinmaksupäivään.
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.
Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.
Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:
Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.