Minilex - Lakipuhelin

Kiinteistökaupan purku ja lainhuuto

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Omistusoikeus kiinteistöön kirjataan myöntämällä saannolle lainhuuto. Jokainen on velvollinen hakemaan kiinteistön taikka sen määräosan tai määräalan saannolleen lainhuudon. Lainhuutoa on haettava kuuden kuukauden kuluessa luovutuskirjan tai muun saannon perusteena olevan asiakirjan tekemisestä, jollei laissa toisin säädetä.

Ostajalla on oikeus purkaa kauppa vain, jos hän voi palauttaa kiinteistön takaisin myyjälle. Kauppaa ei lisäksi saa purkaa, ellei sitä koskevaa kannetta ole pantu vireille kymmenen vuoden kuluessa siitä, kun kiinteistön hallinta on luovutettu.

Jos kiinteistökauppa puretaan, on ostajan luovutettava kiinteistö takaisin myyjälle ja myyjän on puolestaan palautettava saamansa kauppahinta ostajalle. Kaupan osapuoli saa pidättyä omasta palautuksestaan, kunnes toinen sopijapuoli täyttää oman velvollisuutensa sekä maksaa korvauksen ja koron, jotka tämä on velvollinen suorittamaan, tai asettaa hyväksyttävän vakuuden niiden suorittamisesta.

Jos kiinteistökauppa puretaan ennen kuin ostaja on hakenut lainhuutoa kuuden kuukauden sisällä luovutuskirjan tekemisestä, ei muutoksia ole tehtävä. Jos kauppa taas puretaan sen jälkeen, kun ostaja on jo ehtinyt hakea kiinteistölle lainhuudon, on kiinteistön myyjän kaupan purettaessa tehtävä puolestaan uusi lainhuudatusmenettely.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]