Minilex - Lakipuhelin

Kiinteistö vaihtokauppa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kiinteistön vaihtokaupassa kummatkin kaupan osapuolet luovuttavat omistamansa kiinteistön. Kun tavallisessa kiinteistökaupassa vastike suoritetaan rahalla, kiinteistön vaihtokaupassa se suoritetaan kiinteistöllä. Omalla kiinteistöllä siis ”maksetaan” toisen kiinteistö. Yleiskielellisesti voidaan todeta, että kiinteistöt vain vaihtavat omistajaa sopimuksen seurauksena.

Vaihtokaupan on kuitenkin täytettävä pakolliset muotomääräykset, jotta se on pätevä. Tämän vuoksi vaihtosopimuksen täytyy olla tehty kirjallisessa muodossa, minkä lisäksi sen täytyy olla kummankin osapuolen että kaupanvahvistajan allekirjoittama.

Kiinteistön vaihtokaupassa vaihdettavat kiinteistöt ovat usein samanarvoisia. Jos näin ei ole, vähempi arvoisen kiinteistön omistaja täydentää suoritustaan usein muulla vastikkeella. On hyvä huomata, että kiinteistön vaihtokaupalla ei voida kiertää lahjanluonteisen kaupan säännöksiä. Jos kiinteistöjen ero niiden arvossa on todella suuri, vaihdossa arvokkaamman kiinteistön saanut voi joutua suorittamaan lahjaveroa.

Kiinteistön uuden omistajien on vaihtokaupan seurauksena haettava lainhuutoa saannolleen. Lisäksi kummankin osapuolen täytyy suorittaa varainsiirtoveroa saamastaan kiinteistöstä.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]