Minilex - Lakipuhelin

Kiinteistö vaihtokauppa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kiinteistön vaihtokaupassa kummatkin kaupan osapuolet luovuttavat omistamansa kiinteistön. Kun tavallisessa kiinteistökaupassa vastike suoritetaan rahalla, kiinteistön vaihtokaupassa se suoritetaan kiinteistöllä. Omalla kiinteistöllä siis ”maksetaan” toisen kiinteistö. Yleiskielellisesti voidaan todeta, että kiinteistöt vain vaihtavat omistajaa sopimuksen seurauksena.

Vaihtokaupan on kuitenkin täytettävä pakolliset muotomääräykset, jotta se on pätevä. Tämän vuoksi vaihtosopimuksen täytyy olla tehty kirjallisessa muodossa, minkä lisäksi sen täytyy olla kummankin osapuolen että kaupanvahvistajan allekirjoittama.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Kiinteistön vaihtokaupassa vaihdettavat kiinteistöt ovat usein samanarvoisia. Jos näin ei ole, vähempi arvoisen kiinteistön omistaja täydentää suoritustaan usein muulla vastikkeella. On hyvä huomata, että kiinteistön vaihtokaupalla ei voida kiertää lahjanluonteisen kaupan säännöksiä. Jos kiinteistöjen ero niiden arvossa on todella suuri, vaihdossa arvokkaamman kiinteistön saanut voi joutua suorittamaan lahjaveroa.

Kiinteistön uuden omistajien on vaihtokaupan seurauksena haettava lainhuutoa saannolleen. Lisäksi kummankin osapuolen täytyy suorittaa varainsiirtoveroa saamastaan kiinteistöstä.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa