Minilex - Lakipuhelin

Kauppakirjan laatiminen kiinteistökaupassa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kiinteistön kauppa on merkittävä taloudellinen sijoitus. Tämän vuoksi kyseisen sopimustyypin kauppakirjat tuleekin laatia erityisen huolellisesti omistusoikeuden siirtymisen varmistamiseksi. Kiinteistön kauppakirja tulee laatia laissa säädettyjä muotomääräyksiä noudattaen.

Kiinteistön kauppakirjan tulee olla kirjallinen ja osapuolten tai heidän asiamiestensä on allekirjoitettava se. Kaupanvahvistajan on lisäksi vahvistettava kauppa kaikkien allekirjoittajien ollessa läsnä, ellei kauppaa laadita sähköisesti Maanmittauslaitoksen verkkopalvelussa. Kauppakirjaan tulee aina merkitä kaupan osapuolet, luovutettava kiinteistö, luovutustarkoitus ja kauppahinta tai muu vastike. Jos kyseiset asiat eivät käy ilmi kauppakirjasta, kauppa ei ole sitova eikä omistusoikeus näin siirry. Tiedot kiinteistöstä ja kaupan osapuolista tulee myös yksilöidä tarkasti. Kiinteistöstä on hyvä ilmoittaa esimerkiksi kiinteistön nimi sekä kiinteistörekisteritunnus. Kaupan osapuolten tietojen osalta yksilöintikeinona toimii henkilö- tai yhteisötunnusten käyttäminen.

Kauppahinta on suositeltavaa sopia kiinteänä, vaikka riittääkin, että kauppakirjaan merkitään peruste, jonka mukaan hinta on laskettavissa. Kauppahinnan vastike voi olla myös muuta kuin rahaa, jos osapuolet näin sopivat. Tällainen vastikemuoto on esimerkiksi kiinteistöeläke.

- Lakipuhelin neuvoo joka päivä klo 6 - 24 -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa